23 Ekim 2024, Çarşamba

Yılın ilk meclis toplantısı

5 Ocak 2023, Perşembe 06:56

     


Aliağa Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda denetim komisyon üyeleri belirlendi. Başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait meclis tutanağının okunup oylanmasının ardından başlayan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Toplantının gündeminde yer alan, denetim komisyonunun üye sayısı 5 kişi olarak belirlendi. Denetim Komisyonu’nda görev yapacak üyelerin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamada Seçil Adalet Işık, Murat Erden, Hilal Sadıkoğlu Akar, Gülten Taşbaş İsmail Meşe denetim komisyonunda görev yapacak üyeler olarak seçildi.

Taşınmaz satışları komisyonlara havale edildi

Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait Çaltılıdere Mahallesi 3768 ada 31 ve 32 parseller üzerinde bulunan Hipoterapi Merkezinin 10 yıl süre ile kiralanması hususu oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi. Karaköy Mahallesi 145 ada 1 parsel sayılı, 668,66 metrekare yüzölçümlü, 118 ada 39 parsel sayılı, 1705,05 metrekare yüzölçümlü, 123 ada 1 parsel sayılı 297,17 metrekare yüzölçümlü, 139 ada 1 parsel, 239,05 metrekare yüzölçümlü ve 123 ada 20 parsel sayılı, 700,01 metrekare yüzölçümlü taşınmazların satılması talebi oybirliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi. Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait Yüksekköy Mahallesi, 124 ada 7 parsel sayılı, 1621,02 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satılması talebinin oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporları mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.

Sedat Sarı, “Meslek Hastalıkları Hastanesi için bize de sorumluluk verilsin”

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından toplantının dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada söz alarak, 30 Aralık’ta Petkim’de meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden işçi için üzüntüsünü dile getiren İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı, “Petkim’de yaşanan kazada bölgemizde hastane ihtiyacının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına varmış olduk. Meslek Hastalıkları Hastanesi ciddi bir atılımdı. Ortada bir protokol ve protokolün tarafları var. Biz bu protokolde Aliağa Belediye Başkanı olarak size yetki verdik, siz de protokolün bir ayağını yerine getirdiniz. Ancak diğer tarafta henüz net bir gelişme yok. Nükhet Hotar’ın bir demecini okuduk. 15 aylık bir tamamlama sürecinden bahsediyor. Bütçesel anlamda da bir desteğe ihtiyaç var ki ‘bağışlara önem veriyoruz, bunlara ihtiyacımız var’ diye bir ifade kullanıldı. Bu tür yatırımlar kıymetli, bunlarla alakalı yapım yöntemleri ve ihale teknikleri ile alakalı çekincelerimiz var. Ama yatırımın öneminden dolayı bunları bir kenara koyuyoruz ve projenin tamamlanması adına bu gayretinizi destekliyoruz. Ancak geldiğimiz noktada aksayan bir şeyler var. Sadece irade olarak değil bir yandan da maddi olarak desteklenmesi lazım. 15 ay çok uzun bir süreç. Burada maddi anlamda da bir takım destekler gerekiyor. Buradaki insanlarımızın bu ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanması noktasında şehrimizdeki büyük sanayi kuruluşlarının kapısını çalabiliriz. Bu protokolün bir paydaşı olarak burada bize de lütfen sorumluluk verilsin. Bu noktaya gelmiş çok kıymetli bir yatırımın kısa bir süre de tamamlanması için sizden bir atılım bekliyorum.” dedi.

İkinci birleşim Cuma günü

Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında ikinci birleşimin yarın (6 Ocak Cuma) saat 18.00’de gerçekleştirilmesine karar verilmesiyle son buldu.

(SAMİYE ÖZTÜRK) 







 
Son Eklenen Haberler