18 Ekim 2024, Cuma

Toptan’dan şiddete karşı mücadele çağrısı

9 Ekim 2024, Çarşamba 07:30

     


Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, son günlerde ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri hakkında basın açıklaması yaparak, sendika üyelerini ve toplumu, kadına yönelik şiddete karşı dayanışma göstermeye, mücadeleye çağırdı.

 Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, son günlerde ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri karşısında derin bir üzüntü ve öfke içerisinde olduklarını belirterek konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Bir kadının yaşam hakkı şiddetle elinden alındığında sadece onun değil, tüm toplumun vicdanının kanadığını vurgulayan Toptan, “Bu vahşete karşı sessiz kalmak, şiddetin ve eşitsizliğin sürmesine izin vermek demektir. Kadına yönelik şiddet ne yazık ki ülkemizde kronikleşmiş bir sorun haline gelmiştir.” Diye konuştu.

“Bir kadının daha hayatını kaybetmesine tahammülümüz kalmadı”

Petrol-İş Sendikası olarak, kadınların özgürce ve güven içinde yaşayacağı bir toplum istediklerini kaydeden Hasan Toptan, “Bu ülkede bir kadının daha hayatını kaybetmesine tahammülümüz kalmadı. Adaletin sağlanması, kadınların haklarının korunması ve şiddetin son bulması için sesimizi yükseltmek zorundayız! Kadınlarımızın yaşama hakkı, onuru ve güvenliğinin korunması için her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz. Petrol-İş Aliağa Şubesi olarak, kadına yönelik şiddet ve cinayetler karşısında susmayacağız. Eşitlik, adalet ve güvenlik taleplerimizin takipçisi olacağız. Tüm üyelerimizi ve toplumu, kadına yönelik şiddete karşı dayanışma göstermeye ve mücadeleye çağırıyoruz.” Dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler