18 Ekim 2024, Cuma

ADD’den Ayvalık'taki saldırıya tepki

11 Ekim 2024, Cuma 07:07

     


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, Ayvalık'taki Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Şube Başkanı Erol Çetinkaya, Atatürk'e ve laik Cumhuriyete fiili, sözlü, yazılı saldırı ve hakaretlerin son zamanlarda arttığını söyledi.

ADD Aliağa Şubesi, şube binasında basın açıklaması gerçekleştirerek geçtiğimiz günlerde Ayvalık'taki Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Basın açıklamasında ADD Aliağa Şube Yönetimi’nin yanı sıra Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de hazır bulundu. Şube Başkanı Erol Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “8 Ekim 2024 günü Ayvalık ilçesinde Atatürk heykeline elinde balyoz ile saldıran şahıs, yurttaşlar tarafından engellenerek yakalanmış ve güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Bu ve benzeri kişilerin kurtarıcımız ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve laik Cumhuriyete gerek bu şekilde fiili, gerekse sözlü, yazılı saldırı ve hakaretlerin son zamanlarda arttığı, tahammül sınırlarını çok aşarak milletimizin sinir uçları ile oynadığı, barış ortamını zehirlediği aşikardır.” Dedi.

“Bu gibi kişilerin cesaretlendirilmesi de cezasız bırakılması da büyük hata”

Atatürk büstüne yapılan saldırıyı kınamanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun mirasına yapılan bir saygısızlığa tepki göstermek olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Atatürk, Türkiye'yi çağdaşlaştırma ve bağımsız bir devlet haline getirme çabalarıyla halkın gönlünde derin bir yere sahiptir. Onun simgesi olan büstlere yapılan saldırılar, sadece bir kişiye yönelik bir saygısızlık değil, aynı zamanda ülkenin demokratik ve laik temellerine, milli değerlere yapılan bir saldırı olarak da görülmektedir. Bu tür saldırılar kesinlikle kabul edilemez ve şiddetle kınanmalıdır. Toplumun huzuru ve birliği açısından, bu tür eylemler karşısında adaletin en kısa sürede tecelli etmesi ve sorumluların hak ettikleri cezayı alması büyük önem taşımaktadır. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını korumak, Türk Milleti’nin ortak sorumluluğudur. Bu gibi kişilerin cesaretlendirilmesinin de cezasız bırakılmasının da büyük hata olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, yetkilileri uyarıyor, göreve davet ediyoruz. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir.” İfadelerini kullandı.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler