23 Ekim 2024, Çarşamba

Kırtasiyeler yoğun mesaide

12 Eylül 2022, Pazartesi 06:40

     


Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiyeler yoğun mesai yapmaya başladı. Öğrenciler ve veliler eksik malzemelerini tamamlamak için kırtasiyelere yöneldi.

Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye malzemelerine talep arttı. Öğrenciler ve veliler eksiklerini tamamlamak için kırtasiyelerin yolunu tutarken, kırtasiyeciler yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Yaşanan pandemi döneminin yaralarını bu dönem sarmaya çalıştıklarını belirten Mega Kitap Kırtasiye Grubu sahibi Mustafa Hakan Yılmaz, “Bu yıl, Aralık ayından beri gelişen küresel enflasyonist hareketle perakendeci olarak bizi en zorlayan durum müşteriye ulaşmaktan ziyade ürüne ulaşmak. Tedarik zincirinde ciddi bir problem var. Çok ünlü firmalar dahi okulların açılmış olmasına rağmen bize ürünlerini teslim edebilmiş değil. Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de enflasyonist bir hareket var. Pandemi sonrası gelişen ekonomik şartların bize getirdiği bir durum. Bu durumum getirdiği bir sonuç olarak da üretim, pazarlama ve lojistik sıkıntılar bize de yansıyor ve perakendeci ürün bulmakta zorlanıyor. Bu anlamda fiyat tespit etmekte zorluk yaşıyoruz. Belirlediğimiz kârlar ezici zamlarla kaybolup gidiyor. Buna rağmen şöyle bir çözüm geliştirdik; okul, kırtasiye grubunda Ocak ayı fuarlarımızda yaklaşık 17 firmayla kur sabitleme anlaşması yaptık. Bu anlamda, bu yıl sabit kurla ürünleri alabilmenin vermiş olduğu ferahlıkla en azından ara geçiş zamları yapmadık. Bu, müşteriyi korumak açısından da iyi bir çalışma oldu. Ama maalesef kağıt grubu ve ofis grubu malzemelerde fiyatlar afaki arttı.” Dedi.

“Kırtasiyecinize güvenip ihtiyaçlarınızı oradan karşılayın”

Açıklamasında malzeme listesini almaya hazırlanan velilere seslenen Yılmaz, “Alınacak listesini tek tek tamamlamak bu yılki puslu ekonomik koşullarda çok da akılcı değil. Çünkü biz liste alışverişinin tamamını bizden yapanlara minimum yüzde 10, maksimum yüzde 20 indirim yapıyoruz. Bu şekilde kırtasiyecinize güvenip ihtiyaçlarınızı oradan karşılayın. Kırtasiyecinizin toplam fiyat üzerinden size yardımcı olmasını beklemek en doğru karar. Tüketici olarak telaşa düşüp kafa karıştırmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.

“Yerli ürünler daha çok tercih edilmeli”

Tüketici olarak yerli üretimin desteklenmesi ve tercih edilmesinin hem tüketiciye hem de üreticiye faydalı olacağının altını çizerek sözlerine devam eden Mega Kitap Kırtasiye Grubu sahibi Mustafa Hakan Yılmaz, “Yerli üretimin desteklenmesi tüketicilerin alışkanlıklarından vazgeçip yerli üretime yönelmesiyle de mümkün olabilecek bir şey. Bu anlamda yerli ürünlerimizin daha çok tercih edilmesi gerektiğinin altını çizmek önemli. Mega Kitap, Kırtasiye olarak hep büyüme yönünde bir potansiyel sergileyen bir firmayız. Bu anlamda Aliağa’daki öğrencilerimizden de öğretmenlerimizden de velilerimizden de çok memnunuz. Satışlar noktasında esnaflığın altın anahtarının güler yüz olduğunu biliyoruz. Güler yüzümüzü koruduğumuz sürece halkımız iyi ki Mega demeye devam edecek.” Şeklinde konuştu.

“Tarihin en düşük kâr oranıyla çalışıyoruz”

Fiyat politikalarından bahsederek sözlerine devam eden Mega Kitap Kırtasiye Grubu sahibi Yılmaz, “Bizim fiyat politikamız halktan yana. Pahalı satmaktan ziyade ‘Ürünü daha uygun fiyattan nasıl alabilirim?’ politikasıyla ilerliyoruz. Bu anlamda büyük perakende anlaşmalarıyla, kur sabitleme anlaşmalarıyla, alım gücümüzü arttıracak hamlelerle ürünleri daha yüklü ve daha uygun almanın peşindeyiz. Biz uyguna aldığımız sürece halkımıza da uyguna yansıyor. Mega Kitap Kırtasiye olarak bu yıl tarihin en düşük kâr oranıyla çalışıyoruz. Zor zamanları hep birlikte geçeceğiz. Kırtasiye alışverişi yaparken N71 standartlarına uygun hareket edilmeli. Ürün her nereden alınırsa alınsın, ürünün gerçek ürün, doğru ürün olduğunun kontrol edilmesi lazım. Bilinçli bir tüketici olarak hareket edilmeli.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler