23 Ekim 2024, Çarşamba

Yiyitalp İESOB yönetiminde

13 Haziran 2023, Salı 06:40

     


İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (İESOB) Olağanüstü Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Yalçın Ata birliğin yeni başkanı olurken Aliağa’dan Salih Yiyitalp de birliğin yönetiminde yer aldı.

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 128 oda yönetim kurulu üyesinin katılımıyla hafta sonu gerçekleştirildi. Zekeriya Mutlu’nun, 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde CHP'den İzmir Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etmesi sonrası olağanüstü genel kurul kararı alınmıştı. Milletvekili adayı gösterilmeyen Zekeriya Mutlu tekrar başkanlık koltuğuna dönmek için genel kurulda İzmir Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Ata ile yarıştı. Seçimde 510 oy alan Yalçın Ata İESOB'un yeni başkanı olurken, İESOB'da 16 yıldır başkanlık yapan Zekeriya Mutlu 463 oyda kaldı.

Yalçın Ata, “22 senede hiçbir şeyi değiştirmediler”

İESOB'un yeni başkanı Yalçın Ata, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada esnafın çok önemli bir karar verdiğini vurguladı. İzmir esnaf teşkilatlarının tarihine altın bir sayfa eklendiğini söyleyen Ata, “Bundan 22 yıl önce, yine böyle olağanüstü bir genel kurulda kendilerine ‘değişim grubu’ diyerek iş başına gelenler 22 senede hiçbir şeyi değiştirmediler. Bundan sonra meslek kuruluşları siyaset yapmak için değil, üyelerine hizmet için var olacak.” ifadelerini kullandı. Zekeriya Mutlu ise seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diledi.

Salih Yiyitalp de yeni yönetimde

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp de İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (İESOB) yeni yönetiminde yer aldı. İESOB’un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu, Yalçın Ata, Necdet Heppekcan, Ali Üstün, Yıldırım Kaya, Turan Yazgan, İhsan Esen, Şükrü Bilgin, Mustafa Köksoy, Mehmet Kızıltaş, Ümit Ünalmış, Salih Yiyitalp.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler