12 Eylül 2024, Perşembe

Yangından kurtarılan can dostlara şefkat eli

22 Ağustos 2024, Perşembe 08:02

     


İzmir'de yangından kurtarılan köpekler, Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Menemen Belediyesi, İzmir'in kalbindeki yangın felaketinde, komşu ilçeleri yalnız bırakmadı. Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli'yi etkileyen yangın felaketinde, alevlere müdahale çalışmasına yangın eğitimi alan gönüllü belediye personellerinden oluşan MAKUR ekibi, arazöz ve tankerlerle destek veren Menemen Belediyesi, yangından kurtarılan hayvanlara da şefkat elini uzattı. Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, kapılarını bu kez yangından kurtarılan can dostlara açtı. İzmir'i üzen yangın sonrasında yangından kurtarılan köpekler, Menemen Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Yangınla birlikte yaşadıkları korkudan dolayı çevrelerine endişeyle bakan can dostların yüzü, Menemen'de uzman veteriner ekip tarafından yapılan tedaviyle birlikte yeniden gülmeye başladı.

“Her canlımızın hayatı bizim için çok önemli”

Yapılan çalışmalara değinen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Menemen Belediyesi olarak 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümünde kurduğumuz Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibimiz sadece depremde değil, yangında da sivil savunmanın önemini bir kez daha görmemizi sağladı. Yangın eğitimi bulunan 30 kişilik MAKUR ekibimiz başta olmak üzere, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüz olarak tüm teknik imkânlarımızla yangına müdahale çalışmalarına katıldık. Alevlerle mücadele eden kahraman ekip arkadaşlarımı kutluyorum. Hiçbir ayrım yapmadan her canlımızın hayatı bizim için çok önemli. Ne yazık ki ihmal, kundaklama vb. sebeplerle ormanlarımız alevler içinde kaldığında, içlerinde yaşayan sayısız canlı da yaşamını yitiriyor. Kurtarabildiklerimiz ise doğanın bize bir emaneti. Biz de Menemen Belediyesi olarak bu emanete sahip çıkmak adına gerekli adımları bugüne kadar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Hayvanseverler tarafından örnek gösterilen bakımevimizde yangından kurtarılan can dostlarımızın tedavilerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler