22 Ekim 2024, Salı

CHP’de koordinasyon toplantısı

9 Ağustos 2024, Cuma 07:55

     


CHP İzmir İl Başkanlığı’nda, parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısı yapıldı. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediyeleri hizmet ettirmemek için dar boğaza sokanların tüm örgütü karşısında bulacaklarını söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, yerelde başlayan CHP iktidarını genele taşımak için fikir alışverişini sürdürdüklerini, ortak akıl ve çalışma anlayışlarını her geçen gün daha ileriye taşıdıklarını belirterek ortak akıl ve dayanışma ile İzmir için daha güçlü adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı.

“Belediyeleri dar boğaza sokanlar tüm örgütü karşısında bulacak”

Açıklamasında ülkedeki ekonomik sıkıntılara değinen Aslanoğlu, “Ülke öyle bir halde ki maaşa yüzde 20 zam yapmanız hiçbir sorunu çözmüyor. Asgari ücretli milyonlarca vatandaş açlıkla boğuşuyor. Ülkenin kaynaklarının dar gelirliye değil bizim beşli çete değimiz yandaşlara gittiği çok açık. Belediyelerimiz hizmet etmesin diye her gün başka bir garabet ile karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşa hizmet edilmesin diye bu kadar çalışan bir iktidarı hiçbir zaman görmedik. Belediyeler vatandaşın derdini çözmesin diye yapmadıkları kalmadı. Tasarruf tedbirleri adı altında belediyelerin çalışmalarını engelliyorlar. Tasarrufa karşı değiliz, başta Cumhurbaşkanlığı uçakları, konvoylar olmak üzere belediyelerde de ihtiyaç olmayan ne varsa tasarruf edilmeli. Ancak temizlik aracı alımına bile tasarruf denilerek izin verilmiyor. Belediyeleri hizmet ettirmemek için dar boğaza sokanlar tüm örgütü karşısında bulacaktır. Belediyelerin SGK borçları ile ilgili ‘Şu kadarı CHP’li belediyelere ait’ demek doğru değil, onlardan aldığımız belediyelere ait. Ya 2019’da almışız ya da 2024’te. İzmir’de 180 bin CHP’li elleriyle çöp toplar yine de onlara bu hazzı yaşatmaz” dedi.

“Bu toplantıları 3 ayda bir yapacağız”

3 ayda bir örgüt ve belediye başkanları olarak toplanacaklarını söyleyen CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “İzmir’deki 30 ilçe başkanımız, 29 belediye başkanımız bu toplantıda yer aldı. Yapacağımız çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye başkanlarımızın örgütten beklentilerini, çalışma önerilerini not aldık. Öte yandan örgütümüzün belediye başkanlarından hizmet beklentilerini aktarabilmek için bir aradaydık. Kent içindeki çalışmaların ortak bir kanal içinde yürütülmesini sağlamak ve iktidara yürüdüğümüz bu günlerde hep beraber kent için çalışmaya nasıl devam edeceğimizi belirlemek için bir araya geldik. Verimli bir toplantı oldu. Bu toplantıları 3 ayda bir yapacağız. Gelişmeye açık yönlerimizi gözden geçirip ilerleteceğiz. Vatandaşımızın derdine derman olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın sorunlar giderek büyüyor” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler