22 Ekim 2024, Salı

Dilruba’nın doğum gününü kutladılar

28 Ağustos 2024, Çarşamba 07:55

     


CHP ve Demokrat Parti, bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen Dilruba Kayserilioğlu’nun doğum gününü kutladı.

İzmir’de katıldığı bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu’nun dün doğum günüydü. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da bu kapsamda Yeni Şakran’da bulunan Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirip doğum günü pastası kesti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, CHP İlçe Kadın Kolları üyeleri ve ilçe yöneticilerinin katıldığı etkinlikle ilgili partinin sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamada, “Sokak röportajında yaptığı eleştiri ve söylemlerinden dolayı Şakran Cezaevinde tutulan ve tutuklu yargılanan Dilruba'nın doğum gününde Şakran Cezaevi önündeyiz. Dilruba'yı yalnız bırakmıyoruz! Bir an önce haksız yere süren bu tutukluluğunun sona ermesi için sesine ses olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Demokrat Parti cezaevinde ziyaret etti

Demokrat Parti’nin (DP) il ve ilçe yöneticileri de Dilruba Kayserilioğlu’nu tutuklu bulunduğu Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti. Ziyarete; Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanı Şükrü Torlak, Demokrat Parti Konak İlçe Başkanı Avukat Onur Demirhisar ve Demokrat Parti Çiğli İlçe Başkanı Avukat Duygu Karaalp katıldı. Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “İzmir’de sokak röportajındaki konuşmasından dolayı tutuklu olan Dilruba Hanım’ın en başından beri yanındayız. Konuyu partiler üstü görerek hızlıca avukatlarımız kendisini cezaevinde ziyaret edip görüştüler. Ardından annesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdiler. Bir an evvel özgürlüğüne kavuşması için vekâletini alarak hukuk mücadelesini başlatmıştık. Bugün doğum günüydü. İzmir Milletvekilimiz Sayın Salih Uzun ve avukatlarımız ile cezaevinde kendisini ziyaret ettik. Dilruba’dan mesaj var: ‘Dışarıda olduğumdan çok daha güçlüyüm. Gücümü katlayarak çıkacağım.’ Demokrat Parti olarak sadece bir vatandaşımızın değil demokrasimizin korunması için verilen mücadelenin çok önemli bir yanı daha var. Verdiğimiz mücadele veya destek vatandaşlarımıza dayatılan korku iklimini değiştirme mücadelesidir. Sizin geleceğinizin mücadelesidir. Tutukluluk hali şimdilik devam etse de demokrasimiz adına Avukat Onur Demirhisar, Avukat Duygu Karaalp, Avukat Hüseyin Yıldız, Avukat Ali Barış Ercan ile verilen hukuk mücadelesinin sonucunda, Dilruba’nın 3 Eylül’de özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum.” Diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler