16 Eylül 2024, Pazartesi

Dilruba serbest bırakıldı

31 Ağustos 2024, Cumartesi 07:13

     


İzmir'de verdiği bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak Yeni Şakran’daki cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.

İzmir’de bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız tarafından itiraz edilmiş, ancak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan tutuklu yargılanmasının devamına karar verilmişti.

Özgür Özel ziyaret etmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı Aliağa Şakran Cezaevi'nde ziyaret edip, "Dilruba'nın tutukluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, despotsunuz demektir" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

“Atatürk'ün çocukları asla korkmaz!”

Edinilen bilgiye göre Dilruba’nın tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edilerek tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Dilruba Kayserilioğlu, “Mustafa Kemal Atatürk'ün evladı olmaktan, doğruları bağıra bağıra söylemekten gurur duyuyorum. Atatürk'ün çocukları asla korkmaz! 30 Ağustos Zafer Bayramı günü tahliye olduğum için de ayrı bir sevinçliyim.” İfadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler