22 Ekim 2024, Salı

Gıdı Sarkmasının Tek Çözümü: Gıdı Estetiği

13 Haziran 2024, Perşembe 16:07

     


Gıdı bölgesi telefona bakmak, yerçekimine karşı koyamamak ve gıdı bölgesinde bulunan kas dokusunun işlev kaybetmesi ile bir süre sonra sarkabilir. Bu durumun en önemli çözümü gıdı liposuction yöntemidir. Bu yöntem sayesinde kişiler yere doğru sarkık duran gıdı görüntüsünden oldukça kolay bir şekilde kurtulur.

Gıdı Estetiği Nedir? Neden Sarkar?

Çene altında birikmiş olan fazla yağlar bir süre sonra sarkmaya sebep olur. Bu anlamda yağlanmayı ortadan kaldırmak için gıdı liposuction ameliyatı uygulanmaktadır. Cerrahi yöntemler ile uygulanan bu ameliyat kişinin yüz hattının net bir şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Gıdı Estetiği Kimlere Uygulanır?

Her ameliyatta olduğu gibi gıdı estetiği ameliyatı da herkese uygulanmaz. Sağlık durumunun iyi olması ve özellikle kardiyovasküler hastalıklar gibi önemli probleminin olmaması gerekir. Gıdı estetiği gıdı bölgesi sarkmış olan kişilerin bundan rahatsız olması sonucunda başvurulabilir.

Gıdı Estetiği Hangi Durumlarda Gereklidir? İyileşme Süreci Nasıldır?

Gıdı bölgesine şekillendirmek için pek çok kişi gıda estetiğine başvurmaktadır. Gıda bölgesinde yer alan fazla yağ gıdı liposuction ile giderilerek cilt pürüzsüz bir hale gelir. Kırışıklıkları azaltma ya da sarkık cildi uzaklaştırmak için de tercih edilebilir. Operasyondan sonra genelde 10 ila 14 gün içerisinde kişiler iyileşir. İki hafta boyunca gıdı maskesi takmak gerekir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

Doğuştan ya da sonradan gelişen göz kapağı düşüklüğü bir süre sonra kırışıklıklara da yol açarak yaşlı bir görünüme sahip olur. Bu anlamda pek çok kişi göz kapağı estetiği yaptırmaktadır. Bu anlamda göz üzerinde oluşan sarkmalar giderilir ve çok da genç bir görünüm elde edilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?

Bazı kişilerde doğuştan bozukluk olarak görünse de pek çok kişi de göz kapağı düşüklüğü çevresel faktörlerden dolayı olur. Anne karnında göz kapağının gelişememesi gibi durumlar sonucunda da göz kapağı estetiği yapılabilmektedir. Göze gelen darbe ya da göz kapağında bulunan kasların zayıflaması ya da hasar görmesi de sarkmaya sebep olur.

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Yaşlanmayla beraber gözün üzerinde bulunan göz kapaklarında sarkmalar görülebilmektedir. Aynı zamanda kirpik üzerinde yığılma görülür. Bu gibi durumlarda göz kapağı estetiği yapılır. Çünkü sarkmış olan deri bir süre sonra kişinin görme alanını da kapatabilmektedir. Yağ dokularındaki bu fıtıklaşma dolgunluk görüntüsüne neden olur.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Sonrası İyileşme Süreci

Göz kapağı estetiği olan kişiler ameliyattan sonra göz çevresinde şişlik ve morarma görebilir. Genelde birkaç hafta içerisinde bu durum geçer. Ameliyattan sonra doktorun önerisine göre bakım ve pansuman yapılmalıdır. İyileşme süreci genelde 2- 3 haftadır.

Lift Mini Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Mini yüz germe genellikle orta seviyede sarkma problemi yaşayan kişilere uygulanır. Yüz cildi çok hafif bir oranda yukarıya çeken mini yüz germe ameliyatı sayesinde çok daha doğal bir görünüm elde edilir. Cilt dokusu az bir oranda vücuttan uzaklaştırılabilir. Bu anlamda doğal bir görünüm yakalanır.

Lift Mini Yüz Germe’nin Avantajları Nelerdir?

Mini yüz germe ameliyatı diğer gelme ameliyatlarına göre daha kolay bir ameliyattır. Bu anlamda kişiler ameliyattan sonra ya da ameliyat esnasında büyük bir ağrı yaşamayacaktır. Aynı zamanda cilde uygulanan yaralar kulak içinde saç sınırında olduğu için görünmez.

Mini Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mini yüz germe ameliyatı estetik cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır. Tüm kontroller de yine uzman doktor tarafından yapılmalı. Kişinin mini yüz germe ameliyatı için uygun olup olmadığına doktor karar verecektir. Sarkmaların ve gevşekliğin görüldüğü yerlerde 5 ila 7 santim arası bir kesi yapılır. Buradan cilt gerdirilerek yeniden dikilir.

Mini Yüz Gerdirme Ameliyatı ile Neler Düzeltilir?

Cilt üzerinde orta ya da az derecede görülen sarkmalar sebebiyle kişiler rahatsız hissedebilir ve bu durumda mini yüz germe ameliyatı tercih edilir. Bu ameliyat sayesinde ciltteki sarkmalar düzeltilir ve yüz hattı daha kalkık görülür. Tercihen yönelik olarak gözaltı torbaları da aldırılabilir.







 
Son Eklenen Haberler