20 Eylül 2024, Cuma

Çalışan anneye aylık 325 Euro destek

4 Haziran 2024, Salı 08:37

     


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul, Ankara ve İzmir'de çalışan annelere bir yıl boyunca 325 Euro destek verileceğini duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) finansman desteğiyle üç büyükşehirde çalışan annelere 12 ay boyunca maddi destek sağlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro (11.339 TL) destek sağlanacağını duyurdu.

7 bin kadın faydalanabilecek

Bakan Işıkhan şu açıklamada bulundu: "Sosyal Güvenlik Kurumumuz (SGK) aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemi başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz."

Başvuru nasıl yapılacak?

Avrupa Birliği destekli projeyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 Euro destek verecek. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Avrupa Birliği’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler