7 Ekim 2024, Pazartesi

Stratejik plan ve bütçe tasarısı kabul edildi

7 Ekim 2024, Pazartesi 07:19

     


Aliağa Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Meclis Başkanvekili İbrahim Doğangül başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2025-2029 yıllarına ilişkin stratejik plan ve 2025 Mali Yılı Performans Programı oybirliğiyle kabul edildi.

Aliağa Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Belediye Meclis Salonu’nda, Meclis Başkanvekili İbrahim Doğangül yönetiminde yapıldı. Toplantıda komisyondan gelen raporlar oylandı. Aliağa Belediye Başkanlığı’na ait 2025-2029 yıllarına ilişkin olarak hazırlanan Stratejik Plan’ın oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Doğanşah Aydın: “Stratejik plan özensiz hazırlanmış”

CHP’li Meclis Üyesi Doğanşah Aydın, “Normalde bu programın Eylül ayı içerisinde meclise getirilip karara bağlanması gerekiyordu. Ancak ekim ayı meclisine geldi. Biz daha sağlıklı, daha kapsayıcı bir eleştiri yapmak, katkı sunmak isterdik. 2025-2029 yıllarına ilişkin olarak hazırlanan stratejik planın özensiz hazırlandığını görüyoruz. Kapsayıcı değil. 6 stratejik amaç belirlendiğini görüyoruz. Aliağa Belediyesi gibi orta ölçekli bir belediyede 6 stratejik amacın belirlenmesi küçük ölçekli belediyelerin stratejik planı gibi olmuş. En azından 10-15 amaç olmalıydı.” Diye konuştu.

Hilal Sadıkoğlu Akar: “Ne vadettiysek yerine getirdik”

Doğanşah Aydın’ın eleştirilerine yanıt veren MHP’li Meclis Üyesi Hilal Sadıkoğlu Akar ise, “Eksik görülen stratejik planımıza yapılan eleştirilerin Aliağa’ya hizmet aşkıyla yanıp tutuşan CHP Grubu adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de yapılmasını beklerdik. Zira Türkiye’nin 3 büyükşehrinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planının ana başlığı 5 tane. Stratejik planda eksik bulunan şeylerle ilgili Aliağa halkının söyleyecek bir şeyi vardır diye düşünüyorum. Biz geçmiş 10 yılda ne vadettiysek yerine getirdik, bundan sonra da ne vadettiysek yerine getireceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Zaten halkımız da buna güvenerek bu güne kadar başkanımızın arkasında durdu.” İfadelerini kullandı.

Yarın bütçe görüşmeleri için toplanılacak

Konuşmaların ardından Aliağa Belediye Başkanlığı’na ait 2025-2029 yıllarına ilişkin olarak hazırlanan stratejik plan, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda 2025 Mali Yılı Performans Programı da oybirliği ile kabul edildi. Yarın (8 Ekim Salı), saat 18.00’de bütçe görüşmelerini yapmak üzere Aliağa Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü birleşimi gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler