Sanayici doğalgaza yüzde 30 indirimli ulaşacak
14 Ağustos 2023, Pazartesi 06:52Tweet |
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile İzmir Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş İzmirli sanayicilerin doğalgaza 30 indirimli ulaşabilecekleri protokol imzaladı.
Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) ile İzmir Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş arasında imzalanan protokolle İzmirli sanayici yüzde 30 indirimli olarak doğalgaza ulaşacak ve “Alo EBSO Doğalgaz Hattı” ile ortaya çıkan konularını İzmir Doğalgaz’a aktarabilecek. EBSO ve İzmir Doğalgaz arasından düzenlenen Protokol törenine EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, EBSO Başkan Yardımcısı Hakan Ürün ve İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir katıldı.
Yorgancılar, “İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum”
Törende konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar sanayici için enerji maliyetlerinin son derece önemli olduğunu belirterek “Özellikle enerji maliyetleri sanayicinin en önemli girdi kalemlerinden birisi. Bu maliyetlerin artmasıyla sanayicinin maliyetleri de otomatik olarak artmaktadır. İzmir Doğalgaz ile yaptığımız bu protokolle gerek fiyatlamalarda gerekse güvence bedellerinde indirimler uygulanacak. Ayrıca şu an doğalgaz kullanmayan üyelerimize uygun şartlarda doğalgazın ulaşması için yapılacak olacak çalışmalarda kolaylık sağlanması imkanı doğacak. İzmir Doğalgaz bünyesinde oluşturulacak “Alo EBSO Doğalgaz Hattı” ile de sanayiciler konularını ilgili birime aktarabilecekler. Bu anlaşmanın hem sanayicimize hem de İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yetik, “Bu sanayiciye ilk kez yaptığımız bir indirim”
İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ise “Ege Bölgesi Sanayi Odası ile yaptığımız bu protokolle oda üyelerine yüzde 30’luk bir indirim yapıyoruz. Bu ciddi anlamda ve sanayiciye ilk kez yaptığımız bir indirim. Sanayicilerimize ve ülkemiz üretimine destek olmak amacıyla elimizden gelen katkıyı koymayı amaçlıyoruz. Güvence bedeli noktasında da desteklerimiz olacak. Ayrıca taksit imkanı sağlıyoruz. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ender Yorgancılar’a hem daveti, hem de bu protokolün tesisi için gösterdiği çaba için teşekkür ediyorum. İzmir Doğalgaz olarak sanayicimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Öyle ki; bir sanayici yaklaşık 10 bin konut abonesinin tükettiği doğalgazı tüketiyor. Bunu üretim için yapıyor. Biz onu öncelik aldık. Özellikle kapasitesi yüksek sanayi kuruluşlarımıza, organize sanayi bölgelerimize giderek buralarda sunumlar gerçekleştirip kendilerine en uygun şekilde doğalgazı ulaştırmayı hedefliyoruz. Protokolümüzün İzmir sanayisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İmzalanan protokol ile abone bağlantı bedelinde yüzde 30 indirimle beraber anlaşmalı banka kredi kartlarına 12 aya kadar taksit uygulanacak. Güvence bedelinde ise sektörel bazlı çalışma süreleri üzerinden yüzde 30 indirim ve 6 taksit uygulaması yapılacak. Ayrıca 0232 449 39 39 – Dahili: 2514 numaralı telefon “Alo EBSO Doğalgaz Hattı” olarak EBSO üyelerinin konuları için kullanılacak.
(HABER MERKEZİ)
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin yaptığı
Demokrat Parti’den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun, CHP’ye
Uzmanlar, Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasını değerlendirdi. Uzmanlara göre,
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek uygulamaları arasına beslenme
Basketbol Süper Ligi 17’nci hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı
Nesine 3. Lig 3.Grup 18. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk ettiği
LOL yani League of Legends, VALORANT gibi oyunlar günümüzün en
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir 8.
AK Parti İzmir 8. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongrede
Yitiğin Adı Yok adlı öykü kitabı ve Bana Baharlar Getir adlı şiir kitabının
İzmir'in önemli sulak alanlarından Gediz Deltası'nın biyoçeşitliliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı
Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi bir yılda 1334 vatandaşa ücretsiz hizmet
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı
Yeni şarkısı “Sorma Bana”yı kısa bir sure önce On Air Music Co. markasıyla
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (1 Şubat) yapılacak olan AK Parti 8. Olağan
Tüpraş, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Nextremers programı ile genç
DEM Parti Aliağa İlçe Eşbaşkanı Veysel Özbay, TOKİ konutları şantiyesinde
Özel hastane yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe neden
Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’nde bulunan TOKİ inşaatında meydana gelen
Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi K Grubu son 16 turu ilk maçında
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir
İYİ Parti’nin yeni oluşturulan İzmir il yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, otellere yönelik
Anahtar Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Hür Erdem Ünal,
Nesine 3. Lig 3. Grup 17. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, Küçükçekmece
E-ticaret dünyasında, Amazon gibi büyük bir pazaryerinde satış yapmak,
Türkiye'nin 19 serbest bölgesinin ticari hacmi, geçen yıl 27
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşen Menemen Belediye Başkanı
Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta
Ev ve iş yerlerinde haşere, böcek ve kemirgen sorunları, yaşam kalitesini ciddi