Finansal okuryazarlık eğitimleriyle kadınlar geleceğe güvenle bakıyor
24 Ocak 2024, Çarşamba 06:46Tweet |
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Garanti BBVA iş birliğiyle "Hesabını Bilen Kadınlar” programında gerçekleştirilen Finansal Okuryazarlık Eğitimleriyle kadınlar geleceğe güvenle bakıyorlar.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından Garanti BBVA’nın “Hesabını Bilen Kadınlar” programı kapsamında yürütülen eğitimler, kadınların finansal okuryazarlık düzeyini artırmak ve ekonomik yönden güçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla hız kesmeden devam ediyor. İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla, Gaziantep ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren kadın kooperatifleriyle gerçekleştirilen eğitimlerin ilerleyen dönemde farklı şehirlerde de yaygınlaştırılması planlanıyor. KEDV'in uzman eğitmenleri ve kadın kooperatifleri temsilcileri tarafından verilen eğitimler, katılımcılara etkili bütçe ve kaynak yönetimi konularında pratik bilgiler sunarak finansal okuryazarlık alanındaki bilgi birikimlerini artırmayı hedefliyor.
Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlamak adına büyük bir adım
KEDV Genel Müdürü Şengül Akçar, “Finansal Okuryazarlık Eğitimleri” hakkında yaptığı açıklamada: "Günümüz dünyasında bireylerin toplumsal ve ekonomik sistemlerin dışında kalmaları mümkün değil. Özellikle dar gelirli ve yoksul kesimler, mevcut ekonomi içerisinde gelirleriyle mümkün olan en iyi şekilde yaşayabilmek için her gün, her an yaratıcı çözümler bulmak zorunda kalıyor. Mesela milyonlarca dar gelirli kadın, mikro ölçekli girişimcilik faaliyetleri yürüterek aileleri için önemli bir gelir yaratıyor. KEDV olarak yıllardır yürüttüğümüz ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ programı, kadınların finansal konulara olan ilgilerinin ve ihtiyaç anında finansal bilinçlerini artırmalarının gerekliliği temel alınarak hayata geçirildi. Program özellikle 1999 Marmara Depremi sonrasında ortaya çıkan 20 yıllık deneyimlerden beslendi. ‘Tasarruf Grupları’ modeliyle başlayan program, kadınları finansal konularda bilinçlendirmeyi, mevcut altın günü gibi alışkanlıklarını daha stratejik tasarruf yöntemleri ve ihtiyaçlara çevirmeyi ve ekonomik bağımsızlıklarını artırmayı hedefliyor. Bugün KEDV olarak Garanti BBVA ile ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ programı için iş birliği yaptık ve bu kapsamda kadın kooperatifleriyle birlikte sürdürdüğümüz eğitimler ile kadınları ekonomik olarak güçlendirmeyi ve finansal okuryazarlık konusundaki bilinçlerini artırmayı hedefliyoruz. Bu eğitimler kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlamak adına büyük bir adım. Kadınların finansal konularda bilinçlenmeleri sadece bireysel yaşamlarına değil, aynı zamanda toplumun ekonomik kalkınmasına da olumlu katkılarda bulunacaktır." dedi.
Bütçesini yöneten kadınlar ekonomiyi güçlendiriyor
2023 yılında toplam 1.235 kadına ulaşan programın temel odak noktaları arasında; kadınların finansal güvenlikleri ve ekonomik bağımsızlıkları için girişimcilik becerilerini geliştirmek, ekonomik kavramlar ve ekonominin işleyişi ile ilgili farkındalıklarını artırmak ve kadınları ekonomik konularda daha güçlü kılacak stratejiler planlamak yer alıyor. İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 30 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek eğitimlerle ilgili bilgiye kedv.org.tr adresinden ulaşılabiliyor. Eğitimlerin tarihleri ve yerleri için kooperatiflerden bilgi alınabilir. KEDV ile ilgili röportaj talepleri hakkında detaylı bilgi için dunal@kedv.org.tr e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)
KEDV, 1986’dan bu yana, dar gelirli kadınların yaşamlarını iyileştirme çabalarını desteklemek ve yoksulluğa karşı yerel kalkınmada liderliklerini güçlendirmek, yoksulluk ve eşitsizliklerden arınmış güçlü bir toplum inşa edilmesine katkıda bulunmak için çalışmaktadır. Bu doğrultuda KEDV programlarını, Türkiye’deki dar gelirli kadınlara yönelik olarak bireysel ve kolektif kapasite geliştirme, kooperatifler altında örgütlenme, ekonomik güçlenme; afete hazırlık, mülteci kadınların ve örgütlerinin güçlendirilmesi, erken çocukluk eğitiminin yaygınlaştırılması ve düşük gelirli mahallelerde bakım hizmetlerinin toplum tarafından sağlanması gibi alanlarda yürütmektedir. Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan KEDV, dar gelirli kadınlarla ilkeli bir ortaklık anlayışıyla çalışarak onların yoksullukla mücadeledeki uzmanlıklarına ve aileleriyle toplumu geliştirme ve dönüştürme güçlerine inanmaktadır. Tüm projelerini kadınlarla ve çevreleriyle geliştirerek yerel yönetimler ve toplumdaki diğer aktörlerle iş birliği yapmaktadır.
Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, proje kapsamında eğitim veriyor
2019 Aliağa’da, kadın çiftçilerin çoğalması ve dolayısıyla kadın istihdamını artırmak üzre yola çıktılar. Doğal sebzeler, aromatik tıbbi bitkiler olan Anadolu adaçayı ve İzmir kekiği, tarhana, erişte, reçel üretiyor, dikiş atölyelerinde şık tasarımı olan yeni doğan bebek çantaları dikiyorlar, alışveriş filesi ve hamak üretimi yapıyorlar. 1000 yıllık tarihe sahip Helvacı Kiliminin dokunmaya devam etmesi için atölyelerinde kurslar düzenliyor ve unutulmaya yüz tutmuş bu Anadolu hazinesini özel tasarımlarda yaşatarak, çanta, gözlük kılıfı, kemer, ajanda, anahtarlık üretimi yapıyorlar. İletişim için: b_argunhan@yahoo.com I 0533 431 7704
(HABER MERKEZİ)

İzmir Körfezi’ne evsel atık suların arıtılmadan deşarj edildiği iddialarının

Helvacı kilimi, Aliağa Belediyesi’nin başvurusu sonucunda Türk Patent ve

12 Mart Dünya Deliryum Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Bilimleri

İzmir Körfezi'ne arıtılmamış evsel atık su deşarj ederek kirliliğe neden

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda BAXI Manresa’yı 89-86 mağlup ederek

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Savaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Nur Bilgisayar firması arasında indirim

CHP’den istifa eden Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çoban,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'de partililere

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda oynadığı ilk 3 maçı

Dijital dünyada rekabet her geçen gün artıyor ve işletmeniz rakiplerinden

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi Alo 170, Türkiye'nin yanı sıra yurt

Çocuk Edebiyatı dalında yazdığı yeni nesil eserlerle dikkatleri üzerine

Şiddet, Taciz ve Mobbinge Karşı Sıfır Tolerans ve Cinsiyet Eşitliği Tutum Belgesi’ni

Tüpraş, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Sürdürülebilirlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da faaliyet gösteren İzdemir

Aliağa Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. CHP’den

Aliağa’da yaşayan Fatih Mehmet Alpaydın’ın 3 yaşındaki kızı, Karşıyaka’daki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı itibariyle emeklilere kira ve alışveriş

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile önemli

Siemens Türkiye ve SOCAR Türkiye, Petkim'in enerji altyapısının modernizasyonu

Aliağa Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa