Tarıma dayalı sanayi büyüyor
28 Ağustos 2024, Çarşamba 07:52Tweet |
Türkiye'de tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin sayısı açılacak yeni bölgelerle artacak. Dikili’de tarıma dayalı ihtisas sera OSB için "alt proje anlaşması" ve "alt finansman anlaşması" imzalanırken ihale süreci devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Türkiye'de TDİOSB'ler 2000 yılından sonra kurulmaya başlandı. Bu bölgeler ülke tarımının gelişmesine katkı sağlarken çevre ve insan sağlığını ön plana alarak her türlü bitkisel ve hayvansal üretim yatırımlarını çekmeyi hedefliyor. Adana, Ankara, Ağrı, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Van ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 39 ilde hayata geçirilen toplam 42 TDİOSB'ye bakanlık tarafından tüzel kişilik kazandırıldı. Bu bölgelerin sayılarının artırılması için de çalışmalar hızlandı.
Yeni yatırımlar için süreçler işletiliyor
İhtisas OSB'ler için seradan besiye ve su ürünlerine kadar farklı alanlarda yeni yatırımlar için süreçler işletiliyor. Bu kapsamda, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde tarıma dayalı ihtisas sera OSB, Kütahya'nın Simav ilçesinde tarıma dayalı ihtisas jeotermal sera OSB için altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. Elazığ, Malatya'nın Yazıhan ve Kastamonu'nun Devrekani ilçelerinde ise besiciliğe dayalı ihtisas OSB'ler için bu yönde çalışmalar sürüyor. Adana'nın Karataş ilçesinde ise su ürünlerine yönelik ihtisas OSB'ye odaklanıldı. Bu projelere ait hak ediş bedelleri ödendi.
Dikili’de ihale süreci devam ediyor
İzmir'in Dikili ilçesinde tarıma dayalı ihtisas sera OSB için "alt proje anlaşması" ve "alt finansman anlaşması" imzalanırken ihale süreci devam ediyor. Erzincan'da besi OSB'sine yönelik altyapı inşaat projelerinin ihale hazırlıkları sürdürülürken altyapı işlerine başlanacak. Bu projelerden bazılarının genel yerleşim planı ve üstyapı modül projeleri hazırlanarak bakanlığa sunuldu. Bu çerçevede, genel yerleşim planına uygun olarak imar ve parselasyon planları ile altyapı inşaat projeleri hazırlatılarak ihale hazırlıklarına odaklanıldı. Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde tarıma dayalı ihtisas jeotermal sera OSB projesinde de genel yerleşim planı ve üstyapı modül projeleri hazırlatılarak bakanlıktan onay alındı. Hatay-Altınözü Enek tarıma dayalı ihtisas süt ve besi OSB projesinde de altyapıya yönelik projeler hazırlatılıyor.
(AA)
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin yaptığı
Demokrat Parti’den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun, CHP’ye
Uzmanlar, Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasını değerlendirdi. Uzmanlara göre,
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek uygulamaları arasına beslenme
Basketbol Süper Ligi 17’nci hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı
Nesine 3. Lig 3.Grup 18. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk ettiği
LOL yani League of Legends, VALORANT gibi oyunlar günümüzün en
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir 8.
AK Parti İzmir 8. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongrede
Yitiğin Adı Yok adlı öykü kitabı ve Bana Baharlar Getir adlı şiir kitabının
İzmir'in önemli sulak alanlarından Gediz Deltası'nın biyoçeşitliliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı
Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi bir yılda 1334 vatandaşa ücretsiz hizmet
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı
Yeni şarkısı “Sorma Bana”yı kısa bir sure önce On Air Music Co. markasıyla
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (1 Şubat) yapılacak olan AK Parti 8. Olağan
Tüpraş, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Nextremers programı ile genç
DEM Parti Aliağa İlçe Eşbaşkanı Veysel Özbay, TOKİ konutları şantiyesinde
Özel hastane yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe neden
Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’nde bulunan TOKİ inşaatında meydana gelen
Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi K Grubu son 16 turu ilk maçında
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir
İYİ Parti’nin yeni oluşturulan İzmir il yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, otellere yönelik
Anahtar Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Hür Erdem Ünal,
Nesine 3. Lig 3. Grup 17. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, Küçükçekmece
E-ticaret dünyasında, Amazon gibi büyük bir pazaryerinde satış yapmak,
Türkiye'nin 19 serbest bölgesinin ticari hacmi, geçen yıl 27
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşen Menemen Belediye Başkanı
Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta
Ev ve iş yerlerinde haşere, böcek ve kemirgen sorunları, yaşam kalitesini ciddi