Kapı kapı dolaşıp yardım ulaştırıyorlar
1 Mart 2023, Çarşamba 06:23Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genel koordinasyonunu üstlendiği Osmaniye’de çalışmalar aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi görevlileri çadır kentte tüm ihtiyaçları karşılarken, kentte kapı kapı dolaşarak talep edilen insani yardım malzemelerini de ulaştırıyor.
Genel afet koordinasyonunu İzmir'in üstlendiği Osmaniye’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “gölge belediyeciliği” hedefiyle kurulan ve sorumluluğunu Büyükşehir iştiraki İZBETON’un üstlendiği Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Gece gündüz demeden çalışan ekipler günde en az üç kez çadır alanında salgın hastalığa karşı ilaçlama yapıyor, üç öğün de yemek çıkartıyor. Gelen ihtiyaç malzemelerini ise kapı kapı dolaşarak kentte yaşamını sürdüren halka ulaştırıyor.
“İzmir bir farklıymış diyorlar”
Bölgedeki çalışmalar konusunda bilgi veren birim sorumlusu İZBETON temsilcisi Yusuf İşbitirici, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk anından beri buradayız. Toplamda 6 bin kişiye kadar yemek dağıtabiliyoruz. Depremzedelerin taleplerini topluyoruz. Kendimiz kapı kapı geziyoruz. Günlük 4 ekibi sahaya çıkartıyoruz, ihtiyaçları tespit ediyorlar. Şu an bölgenin en büyük ihtiyacı çadır. Osmaniye’de çok büyük yıkım olmamış görünüyor ama bir hafta önce bir deprem daha oldu. O depremden sonra artık insanlar eve giremiyor. Giremediği için çadır ihtiyacı daha da arttı. Biz şu an çadır tedarik etmeye çalışıyoruz” dedi. Yusuf İşbitirici, Osmaniye’deki vatandaşların kendilerini sahiplendiğini belirterek “Bölgedeki çadırlarda kalanlar da buraya geliyor. İzmir bir farklıymış diyorlar” diye konuştu.
Depremden sonra Osmaniye’de neler yapıldı?
Afetin ilk gününden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 105 personeli Osmaniye'de görev aldı. Çadır alanının yanı sıra ofis ve hizmet alanı olarak kullanılmak üzere 5 konteyner kuruldu. 1 mobil barınma aracı, 1 mobil mutfak, 3 mobil tuvalet ve 20 iş makinası bölgeye ulaştırıldı. Bölgede depremzedelere sunulacak 200 konteynerin imalatı sürüyor. Alana 19 tır yardım malzemesi ulaştırıldı. 10 muhtara yardım paketleri teslim edildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, köy ve ziraat odalarını ziyaret etti. Çiftçilere yaklaşık 50 ton yem dağıtıldı. Bölgedeki iki kooperatifin üretime devam edebilmesi için fizibilite çalışmaları yapıldı. Vatandaşların taleplerinin toplanması ve raporlanması süreci de devam ediyor.
(SERKAN SELİNGİL)
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin yaptığı
Demokrat Parti’den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun, CHP’ye
Uzmanlar, Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasını değerlendirdi. Uzmanlara göre,
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek uygulamaları arasına beslenme
Basketbol Süper Ligi 17’nci hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı
Nesine 3. Lig 3.Grup 18. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk ettiği
LOL yani League of Legends, VALORANT gibi oyunlar günümüzün en
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir 8.
AK Parti İzmir 8. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongrede
Yitiğin Adı Yok adlı öykü kitabı ve Bana Baharlar Getir adlı şiir kitabının
İzmir'in önemli sulak alanlarından Gediz Deltası'nın biyoçeşitliliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı
Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi bir yılda 1334 vatandaşa ücretsiz hizmet
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı
Yeni şarkısı “Sorma Bana”yı kısa bir sure önce On Air Music Co. markasıyla
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (1 Şubat) yapılacak olan AK Parti 8. Olağan
Tüpraş, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Nextremers programı ile genç
DEM Parti Aliağa İlçe Eşbaşkanı Veysel Özbay, TOKİ konutları şantiyesinde
Özel hastane yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe neden
Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’nde bulunan TOKİ inşaatında meydana gelen
Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi K Grubu son 16 turu ilk maçında
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir
İYİ Parti’nin yeni oluşturulan İzmir il yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, otellere yönelik
Anahtar Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Hür Erdem Ünal,
Nesine 3. Lig 3. Grup 17. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, Küçükçekmece
E-ticaret dünyasında, Amazon gibi büyük bir pazaryerinde satış yapmak,
Türkiye'nin 19 serbest bölgesinin ticari hacmi, geçen yıl 27
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşen Menemen Belediye Başkanı
Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta
Ev ve iş yerlerinde haşere, böcek ve kemirgen sorunları, yaşam kalitesini ciddi