Yurdun kapasitesi 750 kişiye çıkarıldı
3 Mayıs 2024, Cuma 06:45Tweet |
Bergama ve Aliağa'da eğitim gören öğrencilere yönelik hizmete açılan Bergama Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nun kapasitesi 750 kişiye çıkarıldı.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bergama ve Aliağa'da eğitim gören öğrencilere yönelik hizmete açılan Bergama Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir’imizin merkezi başta olmak üzere birçok lokasyonunda şehre ve topluma katkı sunan Ege Üniversitesinden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi. Ziyaret esnasında Bergama Meslek Yüksekokulu Akademik Kuruluna katılan Rektör Prof. Dr. Budak, akademik faaliyetleri ve ders içeriklerini değerlendirdi. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Budak’a; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nedim Çetinkaya, program koordinatörleri, akademisyenler ve öğrenciler eşlik etti.
“Aile ortamında barınma olanağı sağlamanın gururunu yaşıyoruz”
Bergama Meslek Yüksekokulu Yusuf Kemalettin Perin Yerleşkesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yetkililerle görüştü. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Girişimlerimizin sonucunda üniversitemizden tahsis edilen arazide, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Bergama ve Aliağa'da eğitim gören öğrencilere yönelik hizmete açılan KYK Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ettik. Bölgedeki yükseköğretim kurumlarına bağlı akademik birimlerde öğrenim gören öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayan yurdun fiziki olanakları iyileştirildi. Kapasitesi artırılarak 750 kişilik yatak sayısına ulaştırıldı. Üniversitemiz öğrencilerinin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek’ mottosuyla küresel bir araştırma üniversitesi olan üniversitemizde öğrencilerimize konforlu, güvenli ve aile ortamında barınma olanağı sağlamanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Ege Üniversitesini ulusal ve uluslararası arenada ayrıcalıklı konuma taşıyarak, kuruluşundan bugüne marka değerine katkı sunan ve sunmaya devam eden mensuplarını onore etmek amacıyla 2024 Yılını Ege Üniversitesine Vefa Yılı olarak ilan ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için Türkiye’yi 21. yüzyılda söz sahibi yapacak yeni nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile 12. Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak; Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir’imizin merkezi başta olmak üzere birçok lokasyonunda şehre ve topluma katkı sunan üniversitemizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ege Üniversitesi ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
(EGE AJANS)

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Savaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Nur Bilgisayar firması arasında indirim

CHP’den istifa eden Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çoban,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'de partililere

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda oynadığı ilk 3 maçı

Dijital dünyada rekabet her geçen gün artıyor ve işletmeniz rakiplerinden

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi Alo 170, Türkiye'nin yanı sıra yurt

Çocuk Edebiyatı dalında yazdığı yeni nesil eserlerle dikkatleri üzerine

Şiddet, Taciz ve Mobbinge Karşı Sıfır Tolerans ve Cinsiyet Eşitliği Tutum Belgesi’ni

Tüpraş, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Sürdürülebilirlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da faaliyet gösteren İzdemir

Aliağa Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. CHP’den

Aliağa’da yaşayan Fatih Mehmet Alpaydın’ın 3 yaşındaki kızı, Karşıyaka’daki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı itibariyle emeklilere kira ve alışveriş

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile önemli

Siemens Türkiye ve SOCAR Türkiye, Petkim'in enerji altyapısının modernizasyonu

Aliağa Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

Aliağa Belediyesi’nin toplu iftar geleneği bu yıl da devam ediyor. İftar programı

Deplasmanda oynadığı Anadolu Efes müsabakasını kazanarak ligde kötü

Aliağaspor FK, Nesine 3. Lig 22. Hafta mücadelesinde deplasmanda Karabük

Türkiye’nin enerji şirketi ENERYA ENERJI ikinci düşük fiyatlı

Parşömen Fanzin ve Oggito gibi mecralardan öyküleri yayınlanan Yazar