22 Ekim 2024, Salı

İZBAN’dan “Şikayetvar”

4 Kasım 2022, Cuma 06:59

     


İzmir’de toplu ulaşım hizmeti veren İZBAN’da yaşanan bazı aksaklıklar yolculardan yoğun tepki görüyor. Özellikle İZBAN istasyonlarındaki eksikliklerle ilgili “Şikayetvar” platformunda paylaşılan çok sayıda şikayet bulunuyor.

Çoğu zaman aksayan seferlerin yanı sıra İZBAN istasyonlarında trenlerin sefer saatlerini gösteren dijital panolar da uzun zamandır çalışmıyor. Daha önceleri de defalarca arızalanan panolar ara sıra çalışsa dahi sefer saatlerini yanlış gösteriyor. Öte yandan yine birçok istasyonda yürüyen merdivenler ve asansörler çalışmıyor. Yürüyen merdivenlerin çalışmaması nedeni ile özellikle istasyonlardaki yaşlılar ve engelli yolcular mağdur oluyor. Bazı istasyonlarda ise sensörler arızalı olduğu için kullanan olmasa dahi yürüyen merdivenler sürekli çalışır vaziyette. İZBAN’da yolculardan en çok şikayet alan bir diğer konu ise bir çok istasyonda tuvalet olmayışı. Vatandaşlar, İZBAN istasyonlarındaki eksikliklere bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Daha önceleri de çeşitli platformda defalarca dile getirilen bu sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar mağduriyetlerinin önlenmesini talep ediyor.

İZBAN’daki eksikliklerle ilgili Şikayetvar platformunda paylaşılan bazı şikayetler şöyle:

“İZBAN her seferinde geç geliyor. İstasyonlarda önceden kaç dakikada geleceğini LED tabelalar gösteriyordu. Artık onlar hiçbir istasyonda çalışmıyor, boşu boşuna duruyorlar. Arka arkaya kısa set vagonlu trenler geliyor, İZBAN’ın içinde kıpırdayacak yer kalmıyor. Sabah işe gidiş veya işten çıkış saatlerini anlarım, kalabalık oluyor, ama her seferinde 2 set geldiği için full dolu. Buna artık bir çözüm bulunması gerekiyor. Tüm İzmir halkı İZBAN’dan şikâyetçi, çözüm bulunmalı.”

“Sayın İZBAN yetkilileri, trenin geliş gidiş saatlerini gösteren elektronik panolar 1 yılı aşkın bir süredir çalışmamakta. Bu durumu bir İzmirli olarak kabullenmek asla mümkün değil. Böyle arızaların tamiri çok kolaydır. Zira elinizde bunu yapabilecek kalifiye eleman çok. Peki, niye yapılmıyor. Bu güzel İzmirimize gerçekten hiç yakışmıyor. En kısa zamanda bu arızanın giderilmesi için çalışmalar yapacağınıza canı gönülden inanıyorum.”

“Son 2 aydır İZBAN hizmeti mağduriyete dönüşmüş durumda. Yetersiz vagon ve seferlerin yeterince sık olmaması yüzünden biz yolcuları perişan ediyorsunuz. Buna bir çözüm bulun artık. Bu aksaklıkların sebebi nedir? Beraber işlettiğiniz TCDD kaynaklı sorunlar mı var? İnsanız biz, insan gibi taşınmak istiyoruz, mal gibi değil. Her gün işe geç kalan biz insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz. Yeter artık bir çözüm geliştirin ve uygulayın.”

“İZBAN ve metrolarda neden tuvalet yok, saçma buldum. Rahatsızlığı olan var, yaşlılar var, tuvaletini tutamayan var. Bence metroda, İZBAN’da tuvalet olmalı. Temiz bakılmıyorsa fiyatını arttırın. Yine de yapılmalı, bu bir ihtiyaç sonuçta. Yurt dışında otobüslerde, her yerde var, bizde otobüslerde İZBAN’da metroda hiçbir yerde yok, uzaylı değiliz sonuçta insanız.”

“İZBAN ve metroda tuvalet olmaması çok büyük bir saçmalık. Lütfen, bu konuda yetkililerin çözüm bulması gerekiyor. Yaşlısı var, çocuğu olan var, hasta olan var. İnsanları nasıl düşünüyorsunuz. Lütfen bir çözüm bulun ya da ilk duraktan son durağa kadar sıcak havada bol bol su içerek bir yolculuk yapın.”

“İZBAN’daki şu yürüyen merdivenler ne zaman çalışacak? Kalp hastasıyız, her gün yürütüyorsunuz. Asansöre binsek insanlar engelli ve yaşlı değilim diye uzaylı gibi bakıyor.”

“İZBAN durağındaki yürüyen merdiven her sabah mutlaka bozuk. Her sabah aynı saatlerde asansörün bozuk olması gerçekten manidar. Yaşlı insanlar o beş dakikada ancak çıkabilen ultra yavaş asansörde sıra bekliyor. Sıra beklemek istemeyen ise zor bela merdivenlerden çıkmaya çalışıyor. Bir de üstüne İZBAN'da güvenlik olan ve bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayan insanlara patlayıp bağırıyorlar. Yazık gerçekten size verdiğimiz oylara, vergilere. Çalışıyorsunuz ama insanların hayatını zorlaştırmak için.”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler