16 Eylül 2024, Pazartesi

Mecliste elektrik sorunu konuşuldu

5 Eylül 2024, Perşembe 07:33

     


Aliağa Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan CHP’li Meclis Üyesi Doğanşah Aydın, ilçedeki elektrik sıkıntısını dile getirdi. Aydın, Gediz Elektrik’in maksimum kâr marjıyla hareket ettiğini belirterek, “Maalesef bu açgözlülük Aliağa’da elektrikle ilgili sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor.” Dedi.

Aliağa Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılan toplantının gündeminde 5 madde yer aldı. Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum 6 Ağustos 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. Ardından başkanlıktan gelen önergeler ile komisyondan gelen raporlar meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.

Aydın: “30 Ağustos Zafer Bayramı daha coşkulu kutlansın isterdik”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Doğanşah Aydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına değindi. Aydın, “Biz coşkulu kutlamaları bilen bir kentin evlatlarıyız. Bu bayram bu anlamda biraz eksik kaldı bizim açımızdan. Yıllardır Aliağa’da yaşıyoruz ve milli bayramlar Aliağa’da çok büyük coşkuyla kutlanır. Ancak bu yıl resmi törenler dışında bu kutlamaları başaramadık. Elbette belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durumu biliyoruz. Tasarruf tedbirlerini biliyoruz. Bu noktada bazı kısıtlamalara gidildi ama sizin de geçmiş oturumlarda söylediğiniz gibi Aliağa Belediyesi kaynak yaratan bir belediye. Biz isterdik ki 30 Ağustos Zafer Bayramı daha coşkulu kutlansın. Bu bir sanatçıyla olabilirdi, yürüyüş olabilirdi. Bunu bir eksiklik olarak görüyoruz. Bundan sonraki milli bayramlarımızın Aliağa’da coşkulu kutlanması bizleri mutlu edecektir. Bu noktada elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” Dedi.

“Gediz Elektrik maksimum kâr marjıyla hareket ediyor”

Konuşmasında ilçedeki elektrik sıkıntısını da dile getiren Doğanşah Aydın, “Diğer bir konu Gediz Elektrik. Bu artık maalesef Aliağa’nın kanayan yarası haline geldi. 2024 yılındayız ve Aliağa’da maalesef elektrikle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Aletler bozuluyor, insanların cihazları bozuluyor. Keşke aletlerin bozulmasıyla kalsaydı, geçen hafta maalesef Çanakkale yolu üzerinde sinyalizasyon olmadığı için Yalı Mahallesi sakinlerinden bir vatandaşımızı kaybettik. Gediz Elektrik’in en büyük eksikliği şu, maksimum kâr marjıyla hareket ediyor. Elektrik son derece insanı bir taleptir. Maalesef bu açgözlülük Aliağa’da elektrikle ilgili sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor. Biz bunun Gediz Elektrik’in Aliağa’daki şubesinden kaynaklı olduğunu düşünmüyoruz. Bu, Gediz Elektrik’in yönetsel bir problemidir. Gediz Elektrik’te çalışan arkadaşlarla görüştüğümüzde onlar da canından bezmiş durumdalar. Onlar da işi bırakıp gitmek istiyorlar, çünkü personel yetersizliğinden bahsediyorlar. Buna ilişkin Enerji Bakanlığı ile mi iletişime geçilir, EPDK ile mi iletişime geçilir ya da bizlerin bir komisyon oluşturup bu konuyu çözmemiz mi gerekir? Bu ciddi bir sorun. Modernizmin göbeğinde böyle ilkel sorunlar yaşıyoruz.” Diye konuştu.

Acar: “Gediz Elektrik konusunda aynı endişeleri yaşıyoruz”

Aydın’ın değindiği konulara cevap veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “30 Ağustos ile ilgili durum, dediğiniz gibi malum tasarruf tedbirlerinden dolayı. Bu ekonomik yokluktan dolayı değil, bunu biliyorsunuz zaten. Onu bu şekilde geçtik. Ama Aliağa halkı milli bayramlarını her daim en güzel şekilde kutlamıştır. Hatta Cumhuriyet Bayramımızın 100.yılını en güzel kutlayan şehir olmuştur. Bundan sonra da en güzel şekilde kutlanacaktır.” Dedi. Doğanşah Aydın’ın ilçedeki elektrik sorunu hakkında söylediklerine de cevap veren Acar, “Gediz Elektrik konusu hepimizin mustarip olduğu bir konu. Bu sadece Aliağa özelinde olan bir konu da değil. Genel anlamda bir sıkıntı var. İzmir genelinde diğer ilçelerden de şikâyetler duyuyoruz. Bu sorunların ana kaynağı nedir? Gediz Elektrik’in iç yapısında mı bir bozukluk var? Veya sisteminde mi bir sıkıntı var? Onu bilemiyorum. Ama bildiğimiz bir konu var, çözülmesi gereken bir sorun. Bununla ilgili girişimlerde bulunuluyor. Hem siyasi boyutta hem hukuksal boyutta. Bu sorunun ilgili müdürler de farkında. Gediz Elektrik konusunda emin olun ki aynı sıkıntıları aynı endişeleri yaşıyoruz. Bunu da kurumlar boyutunda dile getiriyoruz. Komisyon kurulmasının bir faydası olur mu bilmiyorum. O tamamen siz meclis üyelerinin takdiridir.” İfadelerini kullandı.

Aliağa Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 1 Ekim 2024 Salı Günü, Saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler