23 Ekim 2024, Çarşamba

Mecliste konser tartışması

6 Temmuz 2023, Perşembe 06:47

     


Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümünde düzenlenen konseri eleştiren CHP’li meclis üyelerine yanıt veren Başkan Acar, “Bunun bir katliam olmadığını, sadece perdelerin tutuşmasından kaynaklandığını söyleyenlerle kol kola gezip, burada bunun şovunu yapmak doğru değil.” Dedi.

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda, 6 ve 9 Haziran 2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı başkanlıktan gelen önergeler ile komisyondan gelen raporların oylanmasıyla devam etti. Toplantıda, mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait Yeni Mahalle’de inşaatı devam eden ve Ağustos ayında hizmete açılması planlanan Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi içerisinde bulunan 250 metrekarelik alanın ‘kütüphane’ yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 15 yıllığına tahsis edilmesi hususu oybirliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kadro değişikliğini içeren madde oy birliğiyle kabul edildi. Komisyondan gelen raporlar kapsamında Yeni Mahalle ile ilgili hazırlanan sınırların oybirliği ile kabul edilmesine, Yeni Şakran Mahallesi ile ilgili sınır çalışmasının devam etmesi sebebiyle gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu raporunun kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Turan, “Keşke bu tarihte bu konserlere başlamasaydınız”

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından toplantının dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada söz alan CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Katliamı’nda vefat eden aydınlara rahmet diledi. Turan, “ Bu konuda size karşı bir eleştirimiz olacak. Geçen sene ve bu sene olmak üzere Aliağa’daki yaz konser organizasyonlarının başlangıç tarihi 2 Temmuz. Bu konuda sizin bu hassasiyete sahip olmadığınızı düşünüyoruz. Bu konuda parti grubu adına kınadığımızı ve eleştirdiğimizi dile getirmek istiyorum. Yitirilen aydınların, canların olduğu bir güne ve toplumun da bu konuda bir hassasiyetinin olduğu bir günde keşke bu konserlere başlamasaydınız.” diye konuştu.

Acar, “Bu siyaset bize ucuz geliyor”

Hakan Turan’ın açıklamalarına cevap veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bu tür polemiklere gülüp geçiyoruz. Geçen sefer de aynı şeyi söyledik. Madımak Katliamı’nı tasvip edecek bu Cumhuriyetin hiç bir evladı yoktur. Bunu bir saygısızlık olarak nitelemek veya farklı bir bakış açısı getirmek doğru bir yaklaşım değil. Bu siyaset bize ucuz geliyor.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili söz alarak bu konunun basit bir olay olmadığını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Musa Özcan ise, “Tabi ki inanıyorum karşı olduğunuza. Bu kadar insan sizden bunu rica ederken dikkat etseniz ne kaybedersiniz?” dedi.

“Katliam olmadığını söyleyenlerle kol kola gezip, bunun şovunu yapmak doğru değil”

Musa Özcan’a cevap veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bu tür siyasi polemikleri, birbirimizi bu noktada eleştirmemizi doğru bulmuyorum. Ne bu konser, ne o gün Türkiye’nin her yerinde yapılan konserler, orada bulunan insanlar, o sanatçılar, yaşanan katliamı tasvip eden veya Madımak Katliamı’na duyarsız insanlar değil. O gün yapılan düğünlerde oynayanlar da katliama saygısızlık için yapmadı. O gün itibariyle Türkiye’de yapılan tüm faaliyetlerin bu katliama karşı bir saygısızlık amacı gütmesi mümkün değil. Bu katliamı biz lanetliyoruz. Lakin bunun bir katliam olmadığını, sadece perdelerin tutuşmasından kaynaklandığını söyleyenlerle kol kola gezip, burada bunun şovunu yapmak doğru değil.” ifadelerini kullandı.

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından bir sonraki meclis toplantısının 1 Ağustos 2023 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.

(SAMİYE ÖZTÜRK)







 
Son Eklenen Haberler