18 Ekim 2024, Cuma

Kadın cinayetleri protesto edildi

8 Ekim 2024, Salı 07:16

     


Aliağalı Kadınlar, Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla son günlerde giderek artan kadın cinayetlerini protesto etti.

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in saldırgan Semih Çelik tarafından öldürülmesinin ardından kadınlar pek çok kentte eylemler düzenledi. İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Aliağalı Kadınlar da hafta sonu Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla son günlerde giderek artan kadın cinayetlerini protesto etti.

“Yasta değil isyandayız”

"Kadın cinayetlerini politiktir", "Erkek adalet değil, gerçek adalet", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atılan eylemde, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı Yasa'nın etkin bir şekilde uygulanması talep edildi. Aliağalı Kadınlar adına basın metnini okuyan Deniz Gültekin, "Vahşice katledilen kız kardeşlerimizin acısıyla, öfkemizle bir kez daha burada, bu alandayız. Her geçen gün artan biz kadınlara nefes alma alanı bırakmayan şiddet sarmalına, bu örgütlü kötülüğe karşı yasta değil isyandayız" dedi.

“Haklarımız için direnmeye devam edeceğiz"

Deniz Gültekin, "Faillere bu cesareti veren, adaleti adliyelerde tahsis etmeyen, çıkartılan aflarla kadın katillerini, pedofilleri sokağa salanlardır. Bunun sonucunda, kadınlar her gün evde, işte, sokakta, erkek şiddetine maruz kalmakta ya da şiddet tehdidi altında ölümle burun buruna yaşamlarını sürdürmektedir" diye konuştu. İktidarın kadın düşmanı politikaların sürdürücüsü olmaya devam ettiğini söyleyen Gültekin, "Bizler, katledilen kadınların adını bir an bile unutmadan, öfkemizle, isyanımızla karşınızda durmaya devam edeceğiz. Cinayet mahalli haline gelmiş bu ülkede yaşamlarımız, özgürlüklerimiz, haklarımız için direnmeye devam edeceğiz" dedi.

(DERYA SÜNER)

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler