17 Eylül 2024, Salı

Okan’ın ailesi adalet istiyor

10 Eylül 2024, Salı 07:19

     


Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevinde kaldığı koğuşta kendisini asarak intihar ettiği söylenen Okan Özgül’ün Aliağa’da yaşayan ailesi adalet istiyor.

Menemen Ceza İnfaz Kurumu’nda 3 ay kaldıktan sonra Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilen hükümlü Okan Özgül (30), 2 Mart günü sabaha karşı koğuşunda asılı olarak bulunmuştu. Cezaevi yönetiminin durumu bildirdiği Özgül’ün ailesi çocuklarının cenazesini 4 Mart’ta Aliağa Mezarlığı’nda toprağa vermişti. Uyuşturucu bulundurmaktan 20 ay hüküm giyen Okan Özgül’ün ailesi, çocuklarının kendisini asmış olabileceğine inanmadıklarını, ölümünün şüpheli olduğunu belirterek Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

“Adaletsiz ülkede adalet istiyorum”

Okan Özgül'ün ailesi hafta sonu Aliağa Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaparak adalet istediklerini dile getirdi. Meydanda toplanan aileye Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Ailenin avukatı Sertuğ Köybaşı süreç hakkında bilgi verdikten sonra basın açıklaması yapan Okan Özgül’ün annesi Fethiye Taşkın, “İnanın çok üzgünüm. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ben adaletsiz ülkede adalet istiyorum. Burada yer yok diyerek çocuğumu o cezaevine gönderdiler ve bana çocuğumun cesedini gönderdiler. Ben oğlumu devlete teslim ettim. Oğluma bunu yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Biz Suriyeli olsaydık emin olun bütün bu alan dolardı. Benim kanaatim, benim çocuğum alevi olduğu için hiç kimsenin sesi çıkmadı. Ben adalet istiyorum, benim oğlumdan sonra başka Okanlar ölmesin, başka anneler, başka kardeşlerin canı yanmasın istiyorum.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler