23 Ekim 2024, Çarşamba

Ravago’da grev kararı asıldı

15 Nisan 2023, Cumartesi 06:51

     


Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya iş yerinde grev kararı alınarak grev uygulama ilanları asıldı. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, TİS toplantısında taleplerin karşılanmaması durumunda grev uygulamasının başlayacağını söyledi.

Petrol-İş Sendikası Aliağa ve Gebze Şubelerinin örgütlü olduğu Ravago Petrokimya’da grev kararı alındı ve Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Ravago İşyeri Temsilciliği’ne grev uygulama ilanları asıldı. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, şube başkan yardımcıları Gökhan Karataş ve Coşkun Tiktaş, iş yeri baş temsilcisi Taner Er, işyeri temsilcileri Akın Damar ve Mehmet Yıldız sabah vardiyasına gelen işçilerle bir araya gelerek grev uygulama ilanını işyerine astı. Hasan Toptan işçilere yönelik yaptığı konuşmasında asılan grev uygulama ilanının tüm üyelere ve örgütge hayırlı olması temennisinde bulunarak, sözleşmeyi öncelik olarak masada bitirmek istediklerini dile getirdi.

“Önceliğimiz sözleşmeyi masada bitirmek”

Asılan grev uygulama ilanının tüm üyelere hayırlı olmasını dileyen Hasan Toptan, “Bizim önceliğimiz bu sözleşmeyi elbette ki öncelik olarak masada bitirmek. 3 Mayıs 2023 tarihindeki TİS toplantısında taleplerimiz karşılanmadığı takdirde, aldığımız ortak kararla 11 Mayıs itibariyle grev uygulamamız başlayacaktır. Taleplerimiz gayet net. Geçinebileceğimiz ücretler, düşük olan vardiya primi ve ağır olan haftalık çalışma saatlerinin düşürülerek 45 saatten 40 saate (5+2 vardiya sistemi) bir an önce geçilmesini istiyoruz.11 Mayıs’a kadar sürecek olan bu süreçte bir anlaşma sağlanamadığı takdirde bizler hazırız” diye konuştu. Ravago Petrokimya çalışanı işçiler talep ettikleri tüm haklarda sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdiler.

(SAMİYE ÖZTÜRK) 







 
Son Eklenen Haberler