18 Ekim 2024, Cuma

Eğitim-İş'ten Kurtulmuş hakkında suç duyurusu

16 Ekim 2024, Çarşamba 07:39

     


Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında Anayasa'nın 3. maddesine yönelik açıklamaları nedeniyle, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değişmesi gerektiğini savunmuştu. Kurtulmuş’un söz konusu açıklamalarına tepki gösteren Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na "Anayasa'yı ihlal" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Aliağa Adliyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, “Bugün yine adalet saraylarının önünde hak arama mücadelemiz devam ediyor. Bizler eğitim emekçileri olarak Cumhuriyet’in bize verdiği ‘cumhuriyeti korumak ve kollamak görevidir’ sözünden aldığımız güçle Numan Kurtulmuş hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden faydalanıp mecliste milletvekilliği yapan, hatta meclis başkanlığı yapan, Cumhuriyet’i, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını en çok koruması gereken kişilerin, Cumhuriyet’e bu denli saldırmasını kabul etmiyoruz. Bizler Cumhuriyet’i korumaya ve kollamaya sonuna kadar devam edeceğiz.” Dedi.

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin suç duyurusu ve basın açıklamasına, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler