8 Eylül 2024, Pazar

15 Temmuz "Milletin Zaferi" temasıyla anıldı

17 Temmuz 2024, Çarşamba 07:47

     


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Milletin Zaferi" temasıyla Aliağa’da anma etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Milletin Zaferi" temasıyla yurt içi ve yurt dışında olduğu gibi Aliağa’da da geniş çaplı anma etkinlikleri düzenlendi. Aliağa Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında, ilk olarak Kaymakam Zekeriya Güney ve ilçe protokolü, İlçe Kabristanlığında bulunan şehitliği ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim okunup tüm şehitler için dualar edildi. Ardından Merkez Camii’nde Mevlid programı, sonrasında da lokma hayrı gerçekleştirildi.

Kaymakam Güney: “Dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destan”

Anma programı ise önceki  akşam Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Programda İstiklal Marşı’nın okunup saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Sonrasında Kaymakam Zekeriya Güney günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Güney, “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Yüce Rabbimizin yardımı, devletimizin dirayeti, milletimizin cesaretiyle, küresel şer odaklarına ve onların taşeronluğunu yapan FETÖ’ye karşı elde ettiğimiz destansı zaferimizin 8. Yıldönümüdür.” Dedi.

“Milletimizin zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneği…”

15 Temmuz’un, Türk Milleti’nin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneği olduğunu vurgulayan Kaymakam Güney, “Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla, gece boyunca, tankın, tüfeğin, uçağın, helikopterin karşısında imanıyla, inancıyla, yüreğiyle, kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmasını engellemiştir. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek daim olması ve ülkemizin her türlü ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyorum” diye konuştu.

Selalar okundu, demokrasi nöbeti tutuldu

Kaymakam Zekeriya Güney’in konuşması ve ney dinletisinin ardından Aliağa Belediyesi Zeybek Ekibi gösterilerini sundu. Sonrasında şiirler ve ilahiler okundu, anma programına katılanlara ikramda bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirdiği Millete Sesleniş konuşması Demokrasi Meydanı’nda canlı olarak yayınlandı. Gece saat 00.13’te tüm camilerde selalar okundu ve ardından Demokrasi Meydanı’nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuldu.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler