Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu başladı
17 Kasım 2022, Perşembe 06:21Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu başladı. Fuar İzmir’deki sempozyumda kamu ve yerel yönetimlerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, mevzuat ve standartlar, pratikte yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri sunularak, deneyim ve bilgi paylaşımı amaçlanıyor. Sempozyum yarın sona erecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor. Fuar İzmir’deki üç günlük sempozyum bugün (16 Kasım) başladı. Sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, bürokratlar, meslek odaları ve sendikaların temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Başkanvekili Mustafa Özuslu, emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir işimiz insan hayatından daha önemli ve acil değildir. Güvenli bir iş ortamında çalışma hakkının her şeyden önce temel insan hakları kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm faaliyetlerimizde, Başkanımız Tunç Soyer’in ‘Başka bir hayat mümkün’ mottosu altında, ‘Başka bir iş güvenliği mümkündür’ mottosunu rehber edinerek ilgili birimlerle ilgili kişilerle bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz, bütün dikkatimizi buna veriyoruz. Çalışanlarımızın sağlığını her şeyden önde tutuyoruz ve bu vizyonla çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.
Maden facialarına da dikkat çeken Mustafa Özuslu, “İş güvenliğine ait unsurlar tam olarak yerine getirilmediği zaman facialarla, trajedilerle karşılaşıyoruz. Bu alanda hükümet, bakanlıklar, kurumlar, yerel yönetimler, sendikalar, odalar, işverenler vd. herkesin üzerine düşen önemli görevler var. İnsan yaşamının, maliyetle mukayesesi söz konusu olamaz, olmamalı. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan insanlarız. Eğer insan bu emeği yaratıyorsa ki insan yaratıyor. Bunun değer olarak yüce bir değer olduğu konusunda hemfikirsek o zaman bunu yaratan insanların hayatını, onların iş yapma olanaklarını, iş alanlarını gerektiği şekilde oluşturmalıyız. Yani kanalda çalışanın, yangında çalışanın, madende çalışanın farklı olabilir, ama hepsinin bir iş sağlığı güvenliği standartları olduğunu bilerek ve bu standartları en yüksek seviyede yerine getirerek ve bunda da hiçbir maliyetten kaçınmayarak hareket etmeliyiz. O canların, o emeği üreten insanların en iyi, en sağlıklı ortamda, en randımanlı hizmet üretebilecekleri şartlarda olmaları için o imkânları sağlamalıyız. Üç gün boyunca, konunun uzmanı olan sizler bu konuları konuşacaksınız ve burada oluşacak görüş ve çıktılar bize de ışık tutacak. Sizlerin kıymetli katkılarınızla mevcut durumu derinlemesine irdeleyerek ve çözüm önerileriyle çok daha sağlıklı ve güvenli iş ortamları yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Sempozyumla ülkemizde ve özel olarak kamu ve yerel yönetimlerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, mevzuat ve standartlar, pratikte yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri sunularak, deneyim ve bilgi paylaşımı amaçlanıyor. Bu amaçla; yerel yönetimler, kamu ve özel sektör temsilcileri, konuyla ilgili akademisyen ve profesyonellerin katılımına açık olarak gerçekleştirilen sempozyumda; yerel yönetimlerde iş güvenliği, çalışan sağlığı çalışmaları ve mevzuat gibi temel konuların ayrıntılı olarak ele alınmasına, karşılaşılan zorlukların çözümlerinin tartışılmasına da imkân sağlanacak.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Körfezi'ne arıtılmamış evsel atık su deşarj ederek kirliliğe neden

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda BAXI Manresa’yı 89-86 mağlup ederek

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Savaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Nur Bilgisayar firması arasında indirim

CHP’den istifa eden Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çoban,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'de partililere

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda oynadığı ilk 3 maçı

Dijital dünyada rekabet her geçen gün artıyor ve işletmeniz rakiplerinden

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi Alo 170, Türkiye'nin yanı sıra yurt

Çocuk Edebiyatı dalında yazdığı yeni nesil eserlerle dikkatleri üzerine

Şiddet, Taciz ve Mobbinge Karşı Sıfır Tolerans ve Cinsiyet Eşitliği Tutum Belgesi’ni

Tüpraş, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Sürdürülebilirlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da faaliyet gösteren İzdemir

Aliağa Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. CHP’den

Aliağa’da yaşayan Fatih Mehmet Alpaydın’ın 3 yaşındaki kızı, Karşıyaka’daki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı itibariyle emeklilere kira ve alışveriş

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile önemli

Siemens Türkiye ve SOCAR Türkiye, Petkim'in enerji altyapısının modernizasyonu

Aliağa Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

Aliağa Belediyesi’nin toplu iftar geleneği bu yıl da devam ediyor. İftar programı

Deplasmanda oynadığı Anadolu Efes müsabakasını kazanarak ligde kötü

Aliağaspor FK, Nesine 3. Lig 22. Hafta mücadelesinde deplasmanda Karabük