19 Nisan 2025, Cumartesi

“Bilimfest Aliağa” başladı

18 Nisan 2025, Cuma 06:57

     


TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bilime olan ilgiyi artırmak ve yeni kuşağı bilime özendirmek amacıyla düzenlenen Bilimfest Aliağa, 19 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar misafirlerini ağırlayacak.

Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve SOCAR Türkiye’nin ana paydaşlığında yürütülen Festival, gerçekleştirilen geniş katılımlı açılış programıyla başladı. Açılış programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler, gazi ve şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Öğrencilerimizin bilimle buluşması adına büyük bir fırsat”

Açılış programında konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, “Bilim, insanlık tarihinin en önemli yapı taşlarındandır. Bilimsel düşünme, genç nesilleri geleceğe hazırlamanın en etkili yollarındandır.  Bugün burada açılışını yaptığımız bilimsel atölye ve etkinlikler çocuklarımızın merakını artıracak, yaratıcılıklarını geliştirecek, bilimsel süreçleri deneyimlemelerini sağlayacaktır. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin bilimle buluşması, farklı alanlarda kendilerini ifade etmeleri adına büyük bir fırsattır. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılan TUBİTAK 4007 bilim şenlikleri destekleme programı bu yıl ülkemizde kabul edilen ve desteklenen 10 projeden birisidir” ifadelerini kullandı.

“Tüm öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum”

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ise konuşmasında şunları söyledi:  “Bugün Aliağa’da çok önemli bir etkinliği gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bilimfest Aliağa etkinliğinde çocuklarımızın projelerini göreceğiz. Gençlerimize maddi ve manevi fırsatlar tanındığında neler yapabileceklerini hep birlikte burada göreceğiz. Bu festivalin tüm öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum”

19 Nisan’a kadar açık kalacak

Protokol konuşmalarının ardından programın açılış kurdelesini protokol üyeleri ile öğrenciler birlikte kesti. Çocuklar için düzenlenen bilim gösterileri öğrencilere büyük heyecan yaşattı.  Açılış programı, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar beraberindeki heyetin bilim stantlarını gezmesiyle son buldu. Festivalde, bilim gösterileri, robotik kodlama, tasarım ve boyama, bilim deneyleri, simülasyonlar, ritim deneylerini gibi çalışmalarda oluşan 65 atölye, bilim söyleşileri, Spor ve Bilim Oyunları Mobil Eğitim Tırları, Konya Bilim Merkezi ve Gaziantep Bilim Merkezi’nin etkinlikleri de yer alıyor. Etkinlikler;  18-19 Nisan tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında devam edecek.

(HABER MERKEZİ)

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler