19 Eylül 2024, Perşembe

Esnaftan “Narin” ve “Sıla” için lokma hayrı

19 Eylül 2024, Perşembe 07:11

     


Aliağa’da Fevzi Paşa Caddesi esnafı, Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran ve Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan Sıla Bebek için lokma hayrı düzenledi.

21 Ağustos'ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi, Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkânlarıyla aramış, aramadan sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı. Ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışma yapmış ve Narin'in cansız bedeni 19. günde bulunmuştu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı, üzerinin taşla kapatıldığı tespit edilmişti.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde de annesinin birlikte yaşadığı kişi ile 13 ve 14 yaşındaki iki çocuk tarafından cinsel saldırı ve şiddete uğrayan Sıla Bebek'in haberi, tüm ülkeyi ayağa kaldırmıştı. 'Üzerine televizyon düştüğü' iddiası ile götürüldüğü hastanede cinsel istismara uğradığı öğrenildikten sonra entübe edilen 2 yaşındaki Sıla Bebek'in tedavisi sürerken durumunun ciddiyetini koruduğu açıklanmıştı.

Yaşanan bu olaylar sonrası Aliağa’da Fevzi Paşa Caddesi esnafı, Narin Güran ve Sıla Y. bebek için lokma hayrı düzenledi. Öğle namazı sonrası düzenlenen hayıra cadde esnafının yanı sıra MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir ve vatandaşlar katılım gösterdi. Lokma hayrının yanı sıra Narin Güran ve Sıla Y. bebek için dualar edildi.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler