19 Ekim 2024, Cumartesi

Hacıömerli’de bayram coşkusu

19 Ekim 2024, Cumartesi 07:08

     


Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yılı İzmir'de tüm görkemiyle kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla ilçelerde organize ettiği şenlikler Aliağa’nın Hacıömerli Mahallesi’ndeki buluşmayla devam etti.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanında organize ettiği “Cumhuriyet Her Yerde” etkinliklerinin üçüncü durağı Aliağa oldu. Hacıömerli Mahallesi’ndeki programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Sedat Kirt de katıldı. Aliağalı yurttaşların yoğun katılımının olduğu program, bando gösterisiyle başladı. Çocuklar voleybol ve masa tenisi rekabetiyle heyecan yaşadı; teknoloji ve masal atölyelerine katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konseri ise Aliağalılara keyifli anlar yaşattı. Aliağa Türk Halk Müziği Korosu da ilk konserini verdi. Gezici Kütüphane de etkinlik alanındaydı. Büyükşehir Belediyesi personeli çocuklara ücretsiz kitap dağıttı.

 VR gözlük deneyimi

Aliağalı çocuklar VR gözlük deneyimi ile de heyecanlı anlar yaşadı. İlkokul öğrencileri Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’da yürüyerek Atatürk’ün mozolesine sanal olarak karanfil bıraktı. Çocuklara VR gözlük deneyimi yaşatan İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitmeni Gülşah Yaman Seyis “Çocuklarımız çok heyecanlılar. İlk defa deneyenler için çok güzel bir tecrübe. Anıtkabir’i görmeyen çocuklar için özellikle müthiş” diye konuştu. Etkinlik alanında “Atatürklü Yıllar Fotoğraf Sergisi” de büyük beğeni topladı. Alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) mobil aracıyla vatandaşlara hizmet verdi.

“Cumhuriyet’in ne kadar büyük bir değer olduğunu biliyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç, “Sizlerin aranızda olmak mutluluk veriyor. Cumhuriyet’in ne kadar büyük bir değer olduğunu biliyoruz. Ülkemizin temel yapı taşı olduğunu biliyoruz. Ağır bir monarşiden sonra Cumhuriyet’i yaratmak bilgelik, cesaret ister. Bu bilgelik ve cesaret Mustafa Kemal Atatürk’te vardı” dedi. Çağatay Güç, 29 Ekim kutlamalarını merkeze uzak mahallelere taşıyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler