23 Ekim 2024, Çarşamba

Rüşvet operasyonu!

23 Ekim 2024, Çarşamba 07:37

     


Aliağa Liman Başkanlığı’nda görevli memurlar ile gemi acentelerinin çalışanlarına yönelik rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı. Rüşvet suçuna konu meblağın yaklaşık 3,5 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Aliağa Liman Başkanlığı’nda görevli memurlar ile gemi acentelerinin çalışanları arasında, gemilerin geliş-gidiş zamanlarının belirtilen saatlerde olmaması, gemi personelinin mesleki yeterlilik seviyelerini gösteren belgelerin olmaması, gemilerin getirmiş olduğu konteyner sayılarındaki tutarsızlıklar gibi konulara cezai işlem uygulamak yerine, göz yumma karşılığında hesaptan ve elden para alışverişi olduğunu tespit etti.

Rüşvet suçuna konu meblağ 3,5 milyon TL

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri, fiziki ve teknik takip çalışmaları, kamera görüntüleriyle işlemleri belirleyen ekipler, İzmir, Mardin, Manisa ve Tokat'ta operasyon düzenledi. Operasyonda, toplam 61 hedef şahıstan Aliağa Liman Başkanlığı’nda görevli 6 memur, 26 acente çalışanı olmak üzere 32 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda dijital materyale el konuldu. Rüşvet suçuna konu meblağın yaklaşık 3,5 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler