OTOGARI OLMAYAN SANAYİ ŞEHRİ
28 Mayıs 2015, Perşembe 11:01Tweet |
Her geçen gün devasa yatırımların yapıldığı, nüfusun giderek arttığı sanayi ve ticaret kenti Aliağa’da Otogar bulunmaması büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor.
1990’lı yılların sonunda inşa edilen, fakat çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü işletilemeyen Aliağa 75. Yıl Otogarı, 2007 yılında Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılması için 49 yıllığına Ege Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. İzmir-Çanakkale Karayolu’na uzaklığı ve şehir yerleşimine uygunsuzluğu nedeniyle Aliağa Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi’ne tahsis edilen bina, gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra Bergama Meslek Yüksek Okulu yerleşkesi olarak hizmet vermeye başladı. Daha Önce, Aliağa Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileriyle aynı binada yer alan Bergama Meslek Yüksekokulu’na bağlı bölümler buraya taşındı.
2014’TE ALİAĞA MESLEK YÜKSEK OKULU OLDU
Ege Üniversitesi Senatosu’nun kararı ve rektörlüğün başvurusu üzerine Yüksek Öğretim Kurumu, 2014 yılında Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi. Ekim 2014’ten itibaren eski otogar binası Aliağa Meslek Yüksekokulu adı altında eğitim öğretim faaliyetlerinde devam etti. Aliağa’nın bir sanayi kenti olması nedeniyle okulun yakın gelecekte Aliağa Teknik Bilimler Yüksek Okulu'na dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor. 34 bin metrekarelik alana sahip olan binanın meslek yüksek okulu olarak kullanılmaya başlanılmasından bu yana Aliağa’da otogar sıkıntısı yaşanıyor. 85 bin nüfusa sahip olan ve her geçen gün nüfusun arttığı Aliağa’ya bu gelişmelerin ardından bir otogar yapılmamış olması büyük bir eksiklik olarak görülüyor.
OTOGAR BÜYÜK İHTİYAÇ
İzmir- Çanakkale Karayolu üzerinde bulunan, her gün binlerce aracın geçtiği, dev sanayi kuruluşlarının yer aldığı Aliağa’da otogar olmaması, ilçede yaşayan vatandaşların yanı sıra ilçeye dışarıdan gelen vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılanıyor. Vatandaşlar, böylesine büyük bir sanayi şehrinde otogar olmamasına anlam veremezken, bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunulmamasına sitem ediyor. Şehir içi ulaşımı sağlayan minibüsler ile yolcu taşıma amaçlı ilçe dışından gelen minibüs ve otobüsler, ilçenin farklı noktalarında yolcu indirip bindiriyor. Bu durum özellikle trafik akışının yoğun olduğu ana arterlerde sıkıntıya neden oluyor. Vatandaşlar nüfusu 90 bine yaklaşan ve trafiğin her geçen gün yoğunlaştığı ilçede mutlaka bir şehirlerarası otobüs terminali olması gerektiğini belirterek, idarecilerin bu konuda bir an önce çalışma yapmasının gerekli olduğunu ifade ediyorlar. (Volkan Gündüz)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış ruhunu yeniden canlandırdığı

İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, zirai dona ilişkin hasar

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen partisinden istifa etti. Ösen,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliği Masası oluşturdu. Gelen talepler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürlüğü

Eğitim-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Mustafa Gök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik

17-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Bilimfest Aliağa” yoğun

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri, İZTAŞIT araçları ile

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Tüpraş İzmir Rafinerisi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 26. Haftasında Aliağa Petkimspor

Nesine 3.Lig 3.Grup 29. Hafta mücadelesinde sahasında Yozgat Belediyesi Bozokspor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısının

İzmir Tanzim Satış Marketleri’nin (İZMAR) ikinci şubesi, Menemen Ulukent'te

Alternatif müziğin üretken isimlerinden Yakarsu’nun yeni şarkısı ‘Yangınlarda’,

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, sanayi ve limanlar bölgesinde

İzmir'de Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği üyeleri, kentteki bisiklet

Aliağaspor FK ile Aliağa Petkimspor sporcuları, Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Bebekler için doğru zeytinyağını seçmek, onların sağlıklı gelişimi

Aliağa HABAŞ Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde dijital

Aliağa’da kamyonet kasasında göçmen taşıyan göçmen kaçakçısı,

Petkim’in üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracak modernizasyon

Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünde toplanan öğretmen, öğrenci ve veliler,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının ilk

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) 8.

Nesine 3. Lig 3. Grup 28. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, deplasmanda Bayburt

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. haftasında Aliağa Petkimspor deplasmanda,

Efendi Derneği, toplumsal sorumluluk bilinciyle hayır faaliyetleri yürütmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Barosu’nun

Aşk Melekler ve Kelebekler, Ey Sevgilim Yalnızlık, Beni Güzel Hatırla, Seviyorum

Hayatımızda bazı anlar vardır ki yalnızca yaşarken değil, sonrasında güzel anılar