16 Eylül 2024, Pazartesi

Menemen’de başarının adresi MEBGEM

29 Ağustos 2024, Perşembe 07:15

     


Menemen’de YKS ve LGS sonuçları gurur tablosuna dönüştü. Sınavlara Menemen Belediyesi’ne bağlı MEBGEM’de hazırlanan öğrenciler tıp fakültesinden hukuk fakültesine kadar birçok gözde bölüme yerleşmeyi başardı.

Menemen Belediyesi, öğrenci dostu çalışmalarının meyvesini başarı haberleriyle aldı. YKS sınav ücretlerini ödeyen, 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara dijital eğitim paketleri dağıtan, okul öncesinden üniversite son sınıfa kadar her öğrenciye eğitim ve kırtasiye masrafları için ayni ve maddi destek sağlayan Menemen Belediyesi’ne bağlı MEBGEM’de (Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) LGS ve YKS sonrası yerleştirme sonuçları büyük sevinç yarattı. Kurulduğu tarihten bugüne her yıl başarısını katlayarak yükselten ve yoğun talebe cevap verebilmek adına Ulukent’teki yeni şubesiyle birlikte şube sayısını 3’e çıkaran MEBGEM’de LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerin başarıları, ilçe için gurur tablosuna dönüştü. YKS 2024’te MEBGEM’li tam 156 öğrenci, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Gurur tablosunun içinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Furkan Salttürk ile birlikte hukuk, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri, ziraat ve denizcilik fakültesini kazanan öğrenciler bulunuyor. LGS 2024’te ise merkezi ve yerel yerleştirmeyle 3 öğrenci fen lisesi, 259 öğrenci ise Anadolu liselerine yerleşti. LGS’de 471,5659 puan alarak yüzde 1,53’lük dilimin içine giren Alihan Tunç da İzmir Kız Lisesi’ni kazandı.

“En büyük yatırımımız evlatlarımıza”

MEBGEM’li öğrencilerin sınavdaki başarısını değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sonuçların gurur verici olduğunu söyledi. Pehlivan, “Menemen’de eğitim yatırımlarımızın en büyük meyvesi, sınav sonuçlarıyla birlikte öğrencilerimizin elde ettiği başarılardır. Menemen Belediyesi olarak destek programlarımızla, evlatlarımızın eğitim hayatlarının başlangıcından, yeni mezun oldukları güne kadar her zaman yanında oluyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara ilave olarak Ege’nin en büyük iki kütüphanesini tamamlayacak olmamız ve girişimlerimiz sonucu ilçemize kazandıracağımız fakültelerle birlikte, çok daha fazla Menemenli evladımızın; ilçemizi gelecekte bilim, sanat ve sporda başarıyla temsil edeceğine inancım tamdır. Öğrencilerimizi, uzman eğitimci kadromuzu ve bu zor süreçte evlatlarını yalnız bırakmayan ailelerini gönülden kutluyor, evlatlarımızın başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler