İki mahalle daha İZBAN’la buluşuyor
29 Aralık 2023, Cuma 06:55Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırmak için çalışmalara başladı. Menemen Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonları için proje ihalesinin ilk aşaması yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’e iki yeni İZBAN istasyonu daha kazandırıyor. İzmir`in kuzey-güney hattında hizmet veren İZBAN'da, Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında kalan Lale Mahallesi ve Çiğli'de bulunan Katip Çelebi Üniversitesi bölgesinde daha önce çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de de vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçti.
10 firma başvurdu
Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarını kazandırmak için çalışmalara başlandı. Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonları için uygulama projelerinin hazırlanması ihalesine çıkıldı. Proje ihalesinin ilk aşaması tamamlandı. İhaleye Altaş Altyapı Uluslararası Müh. Müş. A.Ş., Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş., Proyapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. , Yüksel Proje A.Ş., Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. , Koba Proje ve Danışmanlık, ZTM Proje Mühendislik A.Ş. , Metro İstanbul San. ve Tic. A.Ş., Prota Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., Tümaş Türk Mühendislik Müşavirlik Müteahhitlik A.Ş. katılarak ön yeterlilik dosyalarını sundu. Proje ihalesinin ikinci aşamasında ön yeterlilik sağlayan firmalar listeye alınarak projeyi hangi yöntemleri kullanarak yapacaklarını sunacak. 3. aşama ihalede ise mali teklifler açılacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak proje çalışmaları 8 ayda bitirilecek. Projelerin TCDD tarafından onaylanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak.
Yer üstü istasyonu olacak
Menemen Asarlık ve Koyundere’de yapılacak istasyonlar, yer üstü istasyonu olarak tasarlanacak. Egekent-2 ve Menemen İZBAN istasyonları arasında kalan bölgede halkın talepleri ve nüfus yoğunluğu dikkate alınarak raylı sistem hattı ile konforlu bir şekilde seyahat imkanı sağlanacak. Halen yapımı devam eden Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi bölgesindeki istasyonlar ile Asarlık ve Koyundere istasyonlarıyla toplam durak sayısı 45’e çıkacak. Türkiye'nin en uzun banliyö hattı 2010 yılında 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya kadar uzatıldı. Ardından Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açıldı. İZBAN hattı Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreye ulaştı.
(SERKAN SELİNGİL)
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin yaptığı
Demokrat Parti’den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Salih Uzun, CHP’ye
Uzmanlar, Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınasını değerlendirdi. Uzmanlara göre,
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek uygulamaları arasına beslenme
Basketbol Süper Ligi 17’nci hafta mücadelesinde sahasında karşılaştığı
Nesine 3. Lig 3.Grup 18. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk ettiği
LOL yani League of Legends, VALORANT gibi oyunlar günümüzün en
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir 8.
AK Parti İzmir 8. Olağan İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongrede
Yitiğin Adı Yok adlı öykü kitabı ve Bana Baharlar Getir adlı şiir kitabının
İzmir'in önemli sulak alanlarından Gediz Deltası'nın biyoçeşitliliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı
Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi bir yılda 1334 vatandaşa ücretsiz hizmet
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı
Yeni şarkısı “Sorma Bana”yı kısa bir sure önce On Air Music Co. markasıyla
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (1 Şubat) yapılacak olan AK Parti 8. Olağan
Tüpraş, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Nextremers programı ile genç
DEM Parti Aliağa İlçe Eşbaşkanı Veysel Özbay, TOKİ konutları şantiyesinde
Özel hastane yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe neden
Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’nde bulunan TOKİ inşaatında meydana gelen
Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi K Grubu son 16 turu ilk maçında
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir
İYİ Parti’nin yeni oluşturulan İzmir il yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, otellere yönelik
Anahtar Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Hür Erdem Ünal,
Nesine 3. Lig 3. Grup 17. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, Küçükçekmece
E-ticaret dünyasında, Amazon gibi büyük bir pazaryerinde satış yapmak,
Türkiye'nin 19 serbest bölgesinin ticari hacmi, geçen yıl 27
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşen Menemen Belediye Başkanı
Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 16. hafta
Ev ve iş yerlerinde haşere, böcek ve kemirgen sorunları, yaşam kalitesini ciddi