22 Ekim 2024, Salı

Süleyman Ercan Aile Sağlığı Merkezi hizmete girdi

15 Haziran 2024, Cumartesi 08:40

     


Aliağa Süleyman Ercan Aile Sağlığı Merkezi, il ve ilçe protokolünün katılımıyla Yeni Şakran Mahallesi’nde hizmete açıldı.

Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde, Hayırsever Süleyman Ercan tarafından yapımı tamamlanan Süleyman Ercan Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı. Törene; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İl Sağlık Müdür Vekili Op. Dr. Anıl Esen, çok sayıda bürokrat, sağlık yöneticisi, sağlık çalışanı ve vatandaş katıldı.

Hayırsever Süleyman Ercan’a teşekkür etti

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Gönül zenginliği ile şimdilik 3 ama ileride 6 aile hekiminin görev yapacağı güzel, pırıl pırıl olan aile sağlığı merkezini yapmak gibi yüce gönüllülük ve fedakarlıkta bulunan hayırsever Süleyman Ercan’a ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun diye konuştu.

9 bin kayıtlı vatandaşa birinci basamak sağlık hizmeti

İl Sağlık Müdür Vekili Op. Dr. Anıl Esen ise vatandaşa yakışan, kaliteli ve hakkaniyetli sağlık hizmetlerinin sunulmasını daima temel hedefleri olarak gördüklerini belirterek, “Bu düşünce çerçevesinde, gerçekleştirdiğimiz sağlık yatırımlarının sürekli yenilenmesi, kalitenin her geçen gün artırılması için çaba sarf ediyoruz” dedi. Esen, ilimizdeki 376 aile sağlığı merkezinin 12 tanesinin Aliağa’da bulunduğunun altını çizerek, Süleyman Ercan Aile Sağlığı Merkezi’nde 3 Aile hekimliği biriminde yaklaşık 9 bin kayıtlı vatandaşa birinci basamak sağlık hizmeti sunulacağını söyledi.

Plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi

Hayırsever Süleyman Ercan’ın torunu Süleyman Ercan da ailesi adına yaptığı konuşmada, “Dedemin adı verilen bu binanın mahallemize, köyümüze fayda sağlamasını, şifa olmasını, bu gibi örneklerin çok daha artmasını ve bu tür etkinliklerde buluşmayı temenni ediyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban tarafından, Hayırsever Süleyman Ercan ve oğlu Nail Ercan ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Açılış duasının ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele kesti. Program, Süleyman Ercan Aile Sağlığı Merkezinin gezilmesi ve ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

(DERYA SÜNER)

 







 
Son Eklenen Haberler