8 Eylül 2024, Pazar

Çocuklar ‘Süt Kuzusu’ ile büyüyor

16 Temmuz 2024, Salı 07:57

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, sosyal belediyeciliğin geliştirilmesi için desteklediği Süt Kuzusu Projesi kapsamında çocuklara süt dağıtımı sürüyor. 12’nci yılını geride bırakan proje kapsamında; 30 ilçede, 615 mahallede 105 bin çocuğa süt ulaştırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de örnek gösterilen projelerinden biri olan Süt Kuzusu, 12’nci yılını geride bıraktı. İzmir’deki üreticilerden alınarak, yurttaşlara ulaştırılan sütler, ekonomik krizin etkilediği mutfaklara da önemli destek sunuyor. Çocukların süt içme alışkanlığı kazanmasını sağlamak amacıyla başlatılan proje sayesinde; 58 ekip, 30 ilçede, 615 mahallede 105 bin çocuğa ulaşıyor. Kapı kapı dolaşan ekipler, içinde 8 litre sütün yer aldığı paketleri ailelere teslim ediyor. Çocuklar projeden, 12’nci aynı doldurduktan sonra 48’nci ayına kadar faydalanabiliyor.

Proje 12 yılı geride bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli Süt Kuzusu Şefi Enes Yaşar, Türkiye’nin örnek projesi olan Süt Kuzusu’nun, her geçen gün büyüdüğünü söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın verdiği katkı ve destekler sonucu süt ihalesinin 27 Haziran’da tamamlandığını ve sütlerin dağıtımı için yeniden yola çıktıklarını ifade eden Enes Yaşar, “Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırıyoruz. Hane halkına da destek oluyoruz. Çocuklarımız araçları kapıda gördüklerinde heyecanlanıyor. Koşup yanımıza geliyor. Bu projemiz 12 yılı geride bıraktı. Tüm İzmir halkı bu hizmeti benimsedi” dedi.

Süt Kuzusu’na talep arttı

27 Temmuz’a kadar 105 bin çocuğa süt ulaştırmış olacaklarını, 29 Temmuz’da da ikinci dağıtımın başlayacağını belirten Yaşar, şunları söyledi: “Bu projeyle çocuklarımızı, aileleri ve üretici kooperatiflerimizi destekliyoruz. Talep her geçen gün artıyor. Çünkü herkes evine süt almak zorunda. Bu projemizle hane halkına ciddi bir destek sağlanıyor. Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırma konusunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler