16 Eylül 2024, Pazartesi

Özgür Özel: “Yanarım yanarım Çağatay’a yanarım”

2 Eylül 2024, Pazartesi 07:54

     


93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sonuçlarını yorumladı. İzmir’de 14 genç aday gösterdiklerini belirten Özel, “13 tanesini seçtirdik, yanarım yanarım Aliağa’da Çağatay’a yanarım” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Özel, açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'de daha fazla kadın belediye başkanı olması gerektiğini ifade ederek, “Seçimin sonuçlarına yapılacak yorumlardan önce seçimin kendisine nasıl baktığınız çok önemli. Bu seçimden çok sayıda kadın belediye başkanıyla çıkmalıydık. Bu seçim, gençlerin yerel yönetimlerde iddia koydukları, sorumluluk aldıkları ve kendileri gibi genç kadroları ülkenin yönetimine hazırlama imkanını buldukları görevlendirmeleri bekliyordu. Bunun yanında bir büyük başarı elde etmek lazımdı. Tabii karamsarlık vardı, öğrenilmiş çaresizlikten dolayı karamsar olmuş olanlar ve çok iyi niyeti olmayan, felaket çağıran karamsarlık vardı. Hepsine kulağımızı tıkadık." dedi.

“14 adaydan 13’ünü seçtirdik”

Yerel seçim öncesinde aday belirlerken yapay zekadan faydalandıklarını kaydeden Özel, İzmir'de gösterdikleri 31 adaydan 29’unun seçilmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. İzmir’de Cumhuriyet tarihi boyunca tüm partilerin 6 kadın belediye başkanı seçtirdiğini ifade eden Özgür Özel, “Biz, bu seçimde 8 kadın belediye başkanı seçtirdik. Karşımda oturuyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum. İzmir’e her biri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ‘Belediye başkanı genç olur mu? Şehr'ül emin dedikleri şehrin emin kişisidir. Sakalları beyazlamadan, saçına ak düşmeden olmaz’ diyorlardı. 14 aday gösterdik, yanarım yanarım Aliağa’da Çağatay’a yanarım. 13 tanesini seçtirdik, 40 yaş altı genç adaylarda.” Diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler