23 Ekim 2024, Çarşamba

Özel’den “Çağatay Güç” yorumu

10 Haziran 2024, Pazartesi 08:59

     


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de yerel seçim sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 12 genç aday gösterdiklerini, İzmirlilerin 11’ini seçtiğini söyleyen Özel, “Seçilemeyen arkadaşımız Aliağa adayı Çağatay Güç, kıl payı kaybetti. Menemen’de kadın adayımız Deniz Karakurt’un karşısında devlet gücünü kullanan kayyum vardı. 1 yıl sonra Menemen adayını ilan edip çalıştıracağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında önce CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ardından da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Burada yerel seçim sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel, İzmir’de yerel seçimde kaybedilen Menemen’i ve Aliağa’yı geri almaya kararlı olduklarını söyledi. Özel, Menemen adayını 1 yıl sonra duyuracaklarını ve seçim çalışmalarına şimdiden başlayacaklarını belirtti.

“1 yıl sonra Menemen adayını ilan edeceğiz”

İzmir’in bu seçimlerde CHP’nin 31 başkan adayından 29’unu seçtiğini ifade eden CHP Lideri Özgür Özel, “Yerel seçimde İzmir’de tüm tarih boyunca tüm partilerden 6 kadının belediye başkanlığı yaptığı dönemde 9 kadın aday gösterdik, 8’i seçildi. 12 genç aday gösterdik, İzmirliler 11’ini seçti. Seçilemeyen arkadaşımız Aliağa adayı Çağatay Güç, kıl payı kaybetti. Menemen’de kadın adayımız Deniz Karakurt’un karşısında devlet gücünü kullanan kayyum vardı. Seçim öncesi satılan mallar seçim bütçesine harcandı. 1 yıl sonra Menemen adayını ilan edip çalıştıracağız. Ben de özel olarak Menemen’e geleceğim. Bir sonraki seçimde 30 belediye ve büyükşehiri kazanacağız. Zaten buna çok yakınız. İzmir’deki başarı güçlü örgüt yapımızla genel kampanyanın ruhuna uygun adaylarla yürümemizle sağlandı.” Dedi.

“İzmir’in oy oranları çok daha büyük rakamlara ulaşabilirdi”

İzmir’de kendi içlerinde özeleştiri de yaptıklarını kaydeden Özgür Özel, “Manisa’da yüzde 60 alınırken İzmir’deki oy oranını konuşuyoruz. Doğru bir strateji ile belediyeleri kazandık ama İzmir’in oy oranları çok daha büyük rakamlara ulaşabilirdi. Sonuçta yetki artık Cemil Tugay’da, 28 başkanda. Onlardan sadece kentte güzel işler yapmalarını beklemiyoruz. İzmir’in yüksek beklentilerine en iyi derecede yanıt verilmeliler. Seçmen Tugay’ın cebine bir anahtar sıkıştırdı. O anahtar, iyi, doğru dürüst bir yönetimin sonucunda en geç 4 yılsonunda Ata’nın partisini iktidara gelmesinin anahtarıdır. Kendileri bu bilinçle çalışacaklar, bütün gücümüzle destekleyeceğiz.” Diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler