18 Ekim 2024, Cuma

“Artık ölmek istemiyoruz!”

11 Ekim 2024, Cuma 07:09

     


İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Müjde Kaymak Özdemir, son günlerde giderek artan kadın cinayetleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Müjde Kaymak Özdemir ve partinin ilçe kadın kolları üyeleri, ülkede son günlerde giderek artan kadın cinayetleri hakkında basın açıklaması düzenledi. “Artık ölmek istemiyoruz!” sloganıyla parti ilçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Özdemir, “Bedriye Işık, Sonay Öztürk Aslan, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Gülfer Öter ve Sibel Aygan ekim ayında son bir hafta içinde öldürülen, I.A. ise sokak ortasında iki erkeğin cinsel saldırısına uğrayan kadınlar ve Sıla bebek. 2 yaşına sığmış koskoca içimizi yakan bir acı. Sıla bebek sana mahcubuz. 27 Şubat’ta ise bir günde 7 kadın öldürüldü. Bu cinayetler de anneleri ile 29 çocuk da katledildi. Artık erkekler yalnızca kadınları öldürmüyor. Çocuk ve kendileri de dahil aile katliamları yapıyorlar. Bu yıl öldürülen kadınların % 70’i en yakınları, esi, eski esi, oğlu, damadı, babası, akrabaları veya erkek arkadaşları tarafından katledildi.” Dedi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çaba göstermeliyiz”

Huzur ve güvenliğimizden sorumlu yetkililerin “Kadınlara şiddet uygulayanlara, kadınların huzuruna kastedenlere rahat nefes aldırmayacağız, amasız, fakatsız” gibi basmakalıp ifadelerle günü geçiştirseler de 2013 yılından itibaren öldürülen kadınların sayısının artarak devam ettiğini ve bu sayının 2018'den itibaren her yıl en az 408 olduğunu gördüklerini kaydeden Özdemir, “Kadın cinayetlerinin, şiddetin, ölümlerin, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, verilen cezaların caydırıcı olmadığı, ilgili kurumların gereken önlemleri almadığı ve yeterli toplumsal tepkinin gösterilmediği bu şartlarda kadınların tek isteğinin insanca yaşamak olduğunu anlamamız ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çaba göstermemiz gerekmektedir.” Diye konuştu.

“Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen belirli suçlara ilişkin cezalara uygulanan 'haksız tahrik' indiriminin kadına karşı şiddet suçlarının cezalarında uygulanması kaldırılması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Müjde Kaymak Özdemir, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Kadına karşı şiddetle mücadele toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmeli, kadına karşı şiddeti doğuran, devamlı hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için sosyal farkındalık oluşturularak, toplumdaki bireylerin kadına karşı bakış açısında olumlu değişimlere sebebiyet verecek düzenlemeler ile kadının statüsünün güçlendirilmesine yönelik ekonomik ve sosyal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Söz konusu olan şiddetse, kol kırılır yen içinde kalmamalıdır. Biz İYİ kadınlar olarak; kadın cinayetlerini, çocuk ölümlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz.”

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler