12 Eylül 2024, Perşembe

Merih Demiral'ın heykeli mi dikilecek?

14 Ağustos 2024, Çarşamba 07:25

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ‘bozkurt işareti’ yapan milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikileceği yöndeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İzmir Büyükşehir'in Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda, EURO 2024'te Avusturya maçının ardından milli oyuncu Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapması nedeniyle UEFA'nın iki maç ceza vermesi de gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesini önerdi. Öneri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi. Söz konusu durum, kamuoyuna “İzmir’e Merih Demiral’ın heykeli dikilecek” biçiminde yansıyınca tartışmalara sebep oldu.

“Büyükşehir’in bahsi geçen heykeli dikme kararı yok”

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç tarafından yapılan yazılı açıklamada, “12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadeleri yer aldı.

Şahin'den CHP'ye Merih Demiral heykeli eleştirisi

MHP İl Başkanı Veysel Şahin de konuyla ilgili açıklamada bulunarak, milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işaretli heykelinin dikilmesiyle ilgili verilen önergenin CHP'lileri paniklettiğini söyledi. Şahin yaptığı yazılı açıklamada, Demiral'ın milli maçtaki bozkurt işaretiyle dünyadaki bütün Türkleri heyecanlandırdığını, gururlandırdığını belirtti. Merih Demiral'ın heykelinin Atatürk'ün şehri İzmir'e çok yakışacağını düşündüklerini ve tüm iradeyle desteklediklerini kaydeden Şahin, "Adı bozkurtla anılan, yabancı yazarlar tarafından hayatı 'Bozkurt' olarak kitaplaştırılan Atatürk'ün şehri İzmir'de bozkurdun CHP'li arkadaşları bu kadar panikletmesi gerçekten çok şaşırtıcı. Bozkurttan ve Atatürk'ten uzaklaşarak HDP ve LGBT'ye yaklaşmaları aslında ne olduklarını da göstermektedir. Hayatı boyunca Türklüğe hizmet eden, paralara, pullara ve devletin resmi amblemlerine bozkurt işaretini nakşeden Atatürk'ün partisinin bugünkü temsilcilerinin düştüğü durum komik mi acı mı? Bunun kararını Türk milleti verecektir” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler