22 Ekim 2024, Salı

İstifa ettiler

27 Aralık 2022, Salı 06:22

     


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Yücel, CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında istifasını ve adaylığını duyurdu. Basın toplantısında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kadın ile gençlik kolları yöneticileri ve partililer hazır bulundu.

Deniz Yücel, “Bizim unvana, makama ihtiyacımız yok”

5 yıldır sürdürdüğü İl başkanlığı görevini, partisinin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdiğini söyleyen Deniz Yücel, “Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir unvana, makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor. Şahsi ikbal ya da çıkar beklemeden, bir dava adamı anlayışıyla ve şiarıyla... İşte bizim davamız Cumhuriyet davasıdır, demokrasi davasıdır, aydınlanma davasıdır. Bizim davamız hak, hukuk, adalet davasıdır. Bizim davamız toplumsal huzurun ve barışın sağlandığı, temel hak ve özgürlüklerin devlet eliyle korunduğu ve hayata geçirildiği, gelir dağılımında adaletin, hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlandığı ve devlet kurumlarında yükselme kriterinin liyakat olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti kurmanın davasıdır. Bizim davamız hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, küçük kızların tarikat mensuplarıyla evlendirilmediği, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulduğu Türkiye’yi kurma davasıdır. Bizim davamız hırsızlara, arsızlara, yüzsüzlere dur deme davasıdır. Yasamanın, yürütmenin ve yargının kişilere veya belli odaklara değil, Türkiye’de yaşayan herkes için eşit uygulanması davasıdır. Bizim davamız, tarihe yön verenlerin cesaretinin davasıdır. Bizim davamız 19 Mayıs 1919 kararlılığıyla kurtuluşu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün davasıdır” dedi.

Özcan Durmaz, “Bakırçay bölgemiz parlamentoda temsil edilmiyor”

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz da milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Durmaz, istifası ile ilgili şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 3 yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm CHP İzmir il başkan yardımcılığı görevimden milletvekili aday adayı olmak amacıyla ayrıldım. 1989 yılında SHP Gençlik Kollarında başlayan siyasi yolculuğumda; ilçe yöneticiliği, kesintisiz 3 dönem ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı ve il başkan yardımcılığı ile bugüne geldim. 33 yıllık siyasi tecrübemle, ülkemizin bu kritik döneminde, kamusal görev olan milletvekilliği için aday adayı olacağım. Doğup büyüdüğüm, iş ve sosyal hayatımın merkezi olan İzmir’in kuzeyi Bergama, Aliağa, Kınık, Dikili, Foça ve Menemen ilçelerimiz, kısaca Bakırçay bölgemiz çok uzun yıllardır parlamentoda temsil edilmiyor. Bölgedeki hemşehrilerimizin, kurumlarımızın, muhtarlarımızın ve ilçe örgütlerimizin isteği ve desteğiyle yola çıktım. Bölgemiz, ilimiz ve ülkemizin geleceğinde iz bırakacak güzel işler yapmak, eşit, adil, özgür ve refah içinde bir geleceği birlikte kurmak, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak için çıktığımız bu yolun hayırlı olmasını dilerim.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler