20 Eylül 2024, Cuma

Hamit Erdem yeniden başkan

20 Eylül 2024, Cuma 07:00

     


Aliağa Fenerbahçeliler Derneği’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda derneğin mevcut başkanı Hamit Erdem yeniden başkan seçildi.

Aliağa Fenerbahçeliler Derneği’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Divan kurulunun oluşturulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda Yönetim ve Denetim Kurulu’nun faaliyet raporu okunarak ayrı ayrı ibra edildi. Tahmini bütçe görüşülerek onaylandı.

“Fenerbahçe Türkiye’de kurulan ilk spor kulübü”

Aliağa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hamit Erdem, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Bugün burada, Türk sporunun en köklü kulübü olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün nadide derneklerinden Aliağa Fenerbahçeliler Derneği’nin 10. Olağan genel kurul toplantısını yapmak üzere toplandık. Her ne kadar Türkiye’deki ilk futbol kulübünün 1903 yılında Beşiktaş olduğu söylense de aslında Türkiye’nin ilk futbol takımı 1901 yılında kurulan Black Stockings yani Siyah Çoraplılar Kulübüdür ve takımımızın bugün bulunduğu Kadıköy semtinde kurulmuştur. 1907 yılında Siyah Çoraplılar tarafından kurulan Fenerbahçe ise bu özelliğiyle sadece Türkiye’nin kurulan ilk spor kulübü değil, aynı zamanda Türk milletinin güçlü bir sembolüdür.” Dedi.

“Malum takım taraftarlarını Allah’a havale ediyoruz”

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurulunda başkanlığa yeniden seçilen Ali Koç’u tebrik edip tüm yönetim kuruluna başarılar dileyen Erdem, “Fenerbahçe, yenilenmiş bir yönetim anlayışı ve güçlü bir kadro ile sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da zirveye oynamayı hedefliyor. Son birkaç yıl şampiyonluk yaşayamadık. Bunun başlıca sebeplerini hepiniz biliyorsunuz. Sezon sonunda ligin ikinci takımı ile üçüncü takımı arasında en az 30 puan fark oluyorsa, ikinci takım 100 puan topluyor ama şampiyon olamıyorsa, adı lazım değil bir takım 57 faul yapıp sadece 7 sarı kart alıyorken Fenerbahçemize acımasızca kırmızı sarı kart gösteriliyorsa, önemli maçlardan önce Fenerbahçemizin kilit oyuncuları kartlarla doğranıyorsa, ne tesadüftür ki adı lazım olmayan bu kulüp içeride şampiyon yapılırken Avrupa kupalarında başarısız kalıyorsa durum bize göstermektedir ki bir yerlerde yanlış bir düzen tutturulmuş ve bu düzenin sahipleri kendilerine ve kolladıkları takıma fayda sağlamışlardır. Henüz başlayan ve devam eden ligimizde başta futbol takımımıza olmak üzere tüm takımlara adil futbol yönetimi dahilinde başarılar diliyoruz. Kendi takımına yapılan haksız bir kayırma hakem kararını objektif olarak eleştiren büyük Fenerbahçe taraftarı karşısında kendilerine yapılan tüm kayırmaları reddeden ve biz hakkımızla şampiyon olduk diyen malum takım taraftarlarını da Yüce Allah’a havale ediyoruz.” Diye konuştu.

“Takımımıza daima destek olmaya gayret ettik”

Aliağa’daki derneklerinin Kuzey Ege Bölgesi’nde yer alan 15 dernekten biri olduğunu ve 18 yıldır faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Hamit Erdem, “Yönetim kurulu olarak derneğimizin kasasını daima güçlü tutmaya, özenli harcamalar yapmaya, Fenerbahçe sevgisini küçüklere aşılamaya, Fenerbahçelileri bir arada tutmaya, takımımıza daima destek olmaya, yardım isteyene elinden geldiğince yardımcı olmaya gayret ettik. Takımımızın iç saha, deplasman ve Avrupa kupaları maçlarında bilet temini ve taraftar gönderilmesinde çok önemli aşamalar kat ettik. En önemlisi kulübümüzün akreditasyon kurallarını yerine getirmiş bir derneğimiz bulunuyor. Bu sayede kulübümüz ile derneğimizin iletişimi, yardımlaşması, irtibatın sağlam olması hedeflenmiş ve başarıya ulaşılmıştır.  Bu yıl Süper Lig’de mücadele eden şehrimizin takımı Göztepe’ye misafir olan takımımıza konaklaması sırasında katkı sunan 15 kuzey ege derneğinden biri olmaktan dolayı gururluyuz. Ayrıca geçen yıl Aliağa’da konaklayan genç basketbol takımımızın tüm konaklaması yönünden destek olmayı siz güçlü taraftarlarımız ve üyelerimiz sayesinde sağladık. Hepinize bu yönden ayrıca teşekkürlerimizi iletmekteyiz.” Dedi.

“Lokal sorunumuzun nihayete kavuşturulması ortak temennimiz”

Erdem, üyelerinin beklentisi olan lokal isteminin halen olumlu yanıt bulmadığını belirterek, “Bilindiği üzere Aliağa’da restorancılık bölgesi Plajlar Mevkii’nden başlamakta Aliağa Ticaret Odası havalisinde bitmektedir. Bu bölgedeki sayılı restoranlar ise faal çalışmakta olup herhangi bir lokale dönüşüm imkanı bugüne kadar sağlanamamıştır. Durum belediye başkanı olan üyemiz Sayın Serkan Acar’a iletilmiş olup çözümü için süreç beklenmektedir. Lokal sorunumuzun en kısa sürede nihayete kavuşturulması ortak temennimizdir. Biliyoruz şampiyonluğa hasret kaldığımız gibi şampiyonluk yemeklerini de çok özlediniz. Yaparsa Fenerbahçemiz yapar şuuruyla bu yıl olası şampiyonluk Balosunun en ihtişamlısı yine Fenerbahçemizin büyük taraftarınca yapılarak kutlanacaktır. Fenerbahçe, yalnızca başarılarıyla değil, taraftarıyla da Türk sporunda benzersiz bir yere sahiptir. 'Hep destek, tam destek' anlayışıyla hareket eden Fenerbahçe taraftarı, kulübümüzün en büyük itici gücü olmuştur ve olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetim ve denetim kurulu seçildi

Erdem’in konuşmasının ardından genel kurul maddeleri görüşülmeye devam edildi. Derneğe giriş aidatının 5 bin TL’ye, yıllık aidatın ise 500 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı. Ayrıca giriş ve yıllık aidatın her yıl artırılması konusunda dernek yönetim kuruluna yetki verildi. Yönetim kurulu üye sayısının 13 kişiden 11 kişiye düşürülmesi konusunda tüzüğün 28. maddesinde değişiklik yapılması kararlaştırıldı. Alınan bu kararların ardından derneğin yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucu Aliağa Fenerbahçeliler Derneği’nin yeni yönetim kurulu; Hamit Erdem, Ali Fuat Yaşar, Ufuk Dağdeviren, Arkun Ünsal, Serkan Ardıç, Gökhan Karataş, Gökhan Yıldız, Ümit Faydalı, Faruk Keskin, Alper Tabakçı ve Erhan Ulaş’tan oluşurken denetim kuruluna ise Yaşar Kılıç, Mahmut Koç ve Ergin Düzkaya seçildi. Toplantıda, aidatlarını ödemeyenlerin dernek üyeliğinden çıkarılması konusunda da yönetim kuruluna yetki verildi. Dilek ve temennilerin ardından genel kurul sona erdi. 

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler