21 Şubat 2025, Cuma

Canlar ‘Hızır Lokması’nda buluştu

18 Şubat 2025, Salı 06:49

     


Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, ‘Hızır Lokması’ etkinliği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte dayanışma ve kardeşlik mesajları verildi.

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, hafta sonu ‘Hızır Lokması’ etkinliği gerçekleştirdi. Aliağa Cemevi’nde yapılan etkinliğe, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Suat Çiçekdal, dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçe protokolü, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Suat Çiçekdal, katılımın yoğun olduğu, dayanışma ve kardeşlik mesajlarının verildiği programda yaptığı konuşmada Hızır Lokması’nın önemine vurgu yaptı. Çiçekdal, “Hızır ayı, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Alevi kültüründe özel bir yeri vardır. Hızır kurbanına katkı sunan, katılan tüm canlara teşekkür ederim” dedi. Çiçekdal’ın konuşmasının ardından yapılan dua sonrası misafirlere ‘Hızır Lokması’ etkinliği kapsamında hazırlanan yemekler ikram edildi.

(HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler