18 Ekim 2024, Cuma

CHP’li kadınlar şiddete karşı yürüyecek

15 Ekim 2024, Salı 07:27

     


CHP İzmir İl Kadın Kolları, kadına şiddete dikkat çekmek için "Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor" yürüyüşü düzenleyecek. Bu kapsamda 23 Ekim’de de Aliağa’da yürüyüş gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, erkek cinayetine kurban giden, şiddete uğrayan kadınlar ve çocuklar için başlatılacak olan "Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor" yürüyüşüyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, her ilçede düzenlenecek yürüyüş için çağrıda bulundu.

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği kadın cinayetlerini daha da arttırıyor”

Karanlık zihniyetli iktidarın beslediği toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her geçen gün kadın cinayetlerini daha da arttırdığını, çocuk istismarlarını olağanlaştırdığını söyleyen Kurun, “Yine aynı zihniyet, hukuki yoksunluktan dolayı 2024 yılında 315 kadın arkadaşımızı hayattan koparmıştır, Kadınlar maalesef canice katledilmiştir. Bu zihniyet toplumsal yozlaşmayı, çürümeyi sistematik hale getirmiş ve toplumun her kesimine korku salmıştır. Geçen günlerde Özge arkadaşımız bir erkek tarafından vuruldu ve katliamla karşı karşıya kalmıştır. Şu anda kendisi yaşam mücadelesi vermektedir. Hayvan hakları üzerinde onaylamalar, 6284’ü etkin bir şekilde kullanmamaktaki ısrarlar, kadın cinayetleri ve çocuk istismarları hakkında verilen önergeleri reddettikleri zamanki vicdansızlık, bize kadın cinayetlerinin politik olduğunu göstermiştir. Aynı yozlaşmanın içinde çocuklar da, güçlünün adalet sistemi içinde yitip gitmektedir. Sıla bebekte ve Narin’de olduğu gibi…” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe çağrı

Bu karanlık ve sistematik şiddeti bitirene kadar alanlarda olacaklarını kaydeden Zahide Kurun, “Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, en büyük mirası Cumhuriyet’in yolunda geleceğe aydınlık ayak izlerimizi bırakacağız. Kadınlar, çocuklar ve tüm canlıların yaşam haklarına gasp edenlere karşı meydanlarda olacağız. Sesini duyuramayanların sesi olacağız. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar ve duyarlı yurttaşlar olarak tüm canlıların yaşam haklarını korumak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Kadınlar ve çocuklara karşı olan şiddet ve mağduriyete karşı sözlerine ses olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Kadın Kolları İl Başkanlığı olarak 15 Ekim 2024 saat 18.00’de Selçuk Karpuzlu Kafe önünde İl Başkanlığımız, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve ilçe başkanlıklarımızın desteğiyle birlikte "Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor" yürüyüşümüze kadın, erkek, genç, yaşlı toplumsal duyarlılığı olan ve yaşam hakkını savunan, dünyayı sevgiyle kucaklayan herkesi bekliyoruz.” Dedi.

23 Ekim’de Aliağa’da düzenlenecek

Yürüyüş düzenlenecek ilçeler: 15 Ekim Salı / Selçuk, 16 Ekim Çarşamba / Torbalı, 17 Ekim Perşembe / Menderes, 18 Ekim Cuma / Gaziemir, 19 Ekim Cumartesi / Buca, 20 Ekim Pazar / Bornova-Tire-Bayraklı, 21 Ekim Pazartesi / Karşıyaka- Tire- Çiğli, 22 Ekim Salı / Menemen, 23 Ekim Çarşamba / Aliağa, 24 Ekim Perşembe / Bergama-Tire-Kınık, 25 Ekim Cuma / Karabağlar-Tire-Konak

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler