22 Ekim 2024, Salı

Özlale: “Köpeğin bile fakirine tahammülünüz yok"

30 Temmuz 2024, Salı 07:18

     


İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, TBMM Genel Kurulu'nda, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif üzerine konuştu. Özlale, “Tek suçu sokakta doğmuş olan bir sokak hayvanını öldürmekten bahsediyoruz. Bu ülkede insanın değil köpeğin bile fakirine tahammülünüz yok.” Dedi.

TBMM Genel Kurulunda, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin konuşması gündem oldu. Özlale, kanun değişikliği teklifi üzerine yaptığı konuşmada, “Neden ceza sırası hiç vergi kaçıranlara gelmiyor? Çünkü buna gücünüz yetmiyor. Bakın, iş birliği içinde olduğunuzu falan söylemiyorum, artık gücünüz yetmiyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalıp, esnafın hakkını çalıp, milyonlarca insanı mutsuzluğa, yoksulluğa, sizler mahkûm ediyorsunuz. Ama gücünüz bir tek orada ne olup bittiğinden habersiz sokak hayvanlarına yetiyor.” Dedi.

“Tacizciye, tecavüzcüye iyi hal indirimi, sokak hayvanlarına ölüm”

İktidarın insanın değil köpeğin bile fakirine tahammülü olmadığını söyleyen Özlale, “Yolsuza teşvik, sokak hayvanlarına ölüm. Hırsızın, arsızın başını okşa, sokak hayvanlarına ölüm. Tacizciye, tecavüzcüye iyi hal indirimi, sokak hayvanlarına ölüm. Bir de utanmadan, sıkılmadan trol ordunuz bu meseleyi bir sınıf çatışması haline getiriyor. Neymiş efendim fakir halk, dar gelirli mahalleler sokak hayvanlarından mustarip, yüksek gelirli mahallelerde bu sorun değil. Ben size bir şey söyleyeyim, pet shoplarda binlerce dolara köpek alıyorsunuz, köpekler o evlerde rahat yaşıyor. Tek suçu sokakta doğmuş olan bir sokak hayvanını öldürmekten bahsediyoruz. Bu ülkede insanın değil köpeğin bile fakirine tahammülünüz yok. Ona bile bir yaşam hakkı vermiyorsunuz.” Diye konuştu.

“İnşallah yaşattığınızı yaşamadan bu dünyadan göçmezsiniz”

“Madem bu ülkede bir şeyleri toplamaya meraklısınız, sokak hayvanlarından başlamayın.” Diyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Kadınları dini kullanarak yıllar boyu taciz eden din bezirgânlarını toplamaya başlayabilirsiniz. Çocukları taciz eden sapıkları toplayın. Masum bir kediyi asansörde sıkıştırıp dakikalarca işkence eden cani katili tutuklayın. Buna gücünüz yetmiyor. Bir de yerlerde sürüklenen itibarınızı toplayın. Bu ülkede emeklilere de çocuklara da hayvanlara da cehennemi yaşattınız. İnşallah yaşattığınızı yaşamadan bu dünyadan göçmezsiniz.”

(HABER MERKEZİ)  







 
Son Eklenen Haberler