23 Ekim 2024, Çarşamba

Huş Kontrplak Avantajları

12 Eylül 2022, Pazartesi 19:16

     


Huş ağacından elde edilen ve su yalıtım tutkalı yardımıyla preslenen panele huş kontrplak denir. Huş ağacından yapılan bu plaklar diğer plaklara göre daha dayanıklıdır. Genellikle su geçirmez ve kaliteli olan bu kontrplak inşaat, dekorasyon, oyuncak, tabela, mobilya ve çatı kaplama sektörlerinde güvenle kullanılmaktadır.

İnsanların bu tür plakları tercih etmelerindeki en büyük etken kalitesi ve su geçirmezliğidir. Huş panellerinin diğer kullanımları şunları içerir. Kontrplak nihai şekline ulaşana kadar üretim sürecinde hiçbir kimyasal kullanılmaz. Bu bakımdan sağlıklı bir kontrplaktır. İnsanların bu tabakları tercih etme sebeplerinden biri de budur.

Huş Kontrplak Özellikleri ve Yapısı

Bu kontrplakların yapı ve özelliklerine bakıldığında en belirgin özellikleri dayanıklılık ve su geçirmezliktir. Plakların çeşitli ebatlarda üretildiği bilinmektedir. Bu plakaların boyutları kullanım alanına ve kişinin isteklerine göre değişmektedir.

Huş kontrplak, 50 mm'den 3 mm'ye kadar kalınlıklarda yapılabildiği net bir şekilde görülmektedir. Yapısı gereği su ve nem geçirmeyen yapıştırıcı kullanılmaktadır. Ayrıca su geçirmezlik ve kalite açısından kullanıcılara ekonomik faydaları vardır. Kullanıcı bireylerin en memnun kaldığı özelliği ise ekonomik olmasıdır.

Huş Kontrplak Avantajları

Kontrplak kullanan kişilerin bu huş kontrplakları tercih etmelerinin pek çok nedeni vardır. Çünkü bu tür kontrplak suya dayanıklı, hafif ve dayanıklıdır. Bu özellikler bu kontrplak fiyatlarını diğer panellerden farklı kılmaktadır. Yapısı gereği sudan ve nemden kolay etkilenmez. Bu nedenle kumsalda şişmez veya deforme olmaz.

Kullanıcılar bu kontrplakları sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanabilirler. Panelleri yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcı herhangi bir kimyasal madde içermez. Bu özellik, isim levhasını gelecekte çevre dostu yapar. Ekonomik ve çevre dostu olduğu için her alanda tereddütsüz kullanılabilir.

Huş Kontrplak Kullanım Alanları

Huş kontrplak birden fazla sektörde veya endüstride tercih edilmektedir. Fiyat performans olarak değerlendirildiğinde, gayet ekonomik ve gayet verimli bir ürün olmasından kaynaklı birçok alanda tercih edilip kullanılmaktadır.

Hobi yapım işlerinde,

Gemi ve Yat sanayisinde,

Reklam pano gösterimlerinde,

Çatı kaplama işlerinde

Ambalaj endüstrisinde,

Oyuncak yapımında tercih edilmektedir.

Plakların yapıştırılma işleminde tercih edilen tutkallarda hiçbir kimyasal ürün barındırmaz. Bu özelliği ile baştan aşağı çevre dostu bir ürün olduğunu kanıtlamıştır.

Huş kontrplak hakkında detaylı bilgi edinmek ve sipariş vermek için https://babayapi.com/ sitesini ziyaret edebilirsin.

 







 
Son Eklenen Haberler