'SEV' Kİ 'SEVGİ' GÖR
10 Ekim 2017, SalıTweet |
Serkan SELİNGİL
Sevgisizlik… Uğruna yaşayacak ne kaldı ki dedirten durum. Elimizdeyken kıymetini bilememizin, yanımızdayken farkında olamamamızın, şımarıklığımızın, aymazlığımızın, kibrimizden dolayı elimizin tersiyle ittiklerimizin sonucudur sevgisizlik.
Hayat boyunca yapılan, geriye dönüp baktığınızda utandığınız her şeyin sonucudur sevgisizlik. İşlenen tüm suçların, yapılan tüm çirkinliklerin tek sebebidir yani. İnsan bedeni için ekmek, su ne demekse insan ruhu içinde sevgi o demektir.
Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve yerine başka şeyler koyduk. İnsanlığın ortak problemi haline getirdik el birliği ile. Ağır bir hastalık gibi vücudumuzu yavaşça tahrip eden sevgisizlik; kalbimizde oluşan yalnızlık, huzursuzluk, mutsuzluk, korku, öfke, stres, depresyon, bencillik ve kıskançlık gibi olumsuz hislerle kendini her ortamda gösteriyor. Çevremizde nereye bakacak olursak her yerde bir kötülük, karmaşa, şiddet ve nefret görmek mümkün. Gözlerimiz sevgiden değil sevgisizlikten kör olmuş durumda. Sevdiğini söylemeyen insanlar, sevmekten korkan insanlar, bir darbe yediğinde herkesi aynı kefeye koyan korkaklarla doldu etrafımız.
Bir insanı derinden ve kalıcı olarak yaralayabilen yegane şeydir sevgisizlik. İnsan sevmek için yaratılmıştır . Sevilmeye muhtacız yani. Sevgisizlik yalnızlığın, yalnız hissetmenin nedenidir. Sevgisiz kişi, birilerinin aklında ve yüreğinde değildir. Yaşamın içinde değildir. Ruhu öldüren şeydir sevgisizlik. Sevgisiz zeka, insanı küstahlaştırır. Sevgisiz başarı, insanı kibirli yapar. Sevgisiz çalışma, insanı köle yapar. Sevginiz olmadıktan sonra daha çok paranız olsa, daha üstün olsanız, daha çok malınız, mülkünüz olsa ne olur?
Sevgisiz hayat anlamsızdır. Hiçbir değer ifade etmez. İnsanlara şans verin. Tabi ki temkinli olmak da gereklidir ama insanları tanımaktan kaçmayın. Siz siz olun sevginizi paylaşabileceğiniz insanları arayın, bulun. Sevdiğinizi söyleyin, sevginizi paylaşın ve gerçek sevgiyi sonsuza dek bırakmayın.
OKUMALI/ PATASANA
Gaziantep yakınlarındaki Antik Hitit kentinde bir kazı. Üç bin yıl önce yazılmış tabletler. Tabletlerin bulunmasıyla başlayan cinayetler. Yazman Patasana'nın itirafları. Parlak güneydoğu güneşinin altında karanlık sırlar... Hititlerin tükenişi, Asurlular... Osmanlının son dönemleri, Ermeniler...
Günümüz Türkiyesi, Kürtler... Akan kardeş kanı... Bu toprakların değişmeyen yazgısı: Şiddet ve aşk... Bu topraklardaki kanlı tarihe bir ağıt... Bu toprakların zengin kültürüne bir güzelleme... Ahmet Ümit bu romanda da yine kalemini ve araştırmacı ruhunu konuşturmuş.
İZLEMELİ/ BABAM
Yusuf Tunalı, sardalya konserve fabrikası sahibidir. Batmakta olan fabrikayı kurtarmaya çalışan Yusuf Tunalı, karısı vefat edince, zihinsel engelli oğlu Arif'le baş başa kalır. Oğlunu, engeli sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için, bu durum büyük bir sınav olacaktır. Genç öğretmen Feride ise atanamadığı için Yusuf’un fabrikasında çalışmaya başlar....
DİNLEMELİ/ DUO
Ahmet Aslan ve Kemal Dinç’in yeni albümleri Duo Kalan Müzik etiketiyle geçtiğimiz ay raflardaki yerini aldı. Yunus Emre’den, Pir Sultan’a, Şah Hatayi’den Seyrani’ye kadar uzanan 18 eserin yeniden düzenlediği albümde Piyanist Antonis Anissegos, Yadigar Deniz ve Erdal Erzincan konuk sanatçı olarak albümde yer alıyor.